ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!


Καθώς προχωράει το βιολογικό ρολόι και οι εκδρομείς του Σαββόπουλου οδεύουμε προς τους ευπαθείς του κορωνοιού, ένας άτυπος «ανταγωνισμός» αναπτύσσεται ανάμεσα στις γενιές. Οι παλιότεροι νιώθουν ίσως, ότι κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν την προσφορά και τους αγώνες τους, να τους κλέψουν τη δόξα. Οι νεότεροι φοβούνται ίσως, ότι δεν θα καταφέρουν να κάνουν μεγάλα κατορθώματα, ότι θα ζήσουν στη σκιά των προηγούμενων γενεών.


Αδικαιολόγητοι οι φόβοι κι από τις δύο πλευρές. "Εμείς, του ΄60 οι εκδρομείς" ξέρουμε καλά ότι την ιστορία δεν θα την ξεγελάσει καμιά σκοπιμότητα και ότι στο τέλος θα μας αποδώσει αυτά που αντικειμενικά δικαιούμαστε. Και οι νεότεροι εκδρομείς της ζωής πρέπει να σταματήσουν να κοιτάνε προς τα πίσω, να συνειδητοποιήσουν ότι η μεγάλη πρόκληση της δικής τους - 4ης βιομηχανικής - επανάστασης βρίσκεται μπροστά τους. 


Κι ακόμα ότι η υπεράσπιση της Δημοκρατίας αποκτά σήμερα καινούργια χαρακτηριστικά. Είναι διαφορετικό - από μια άποψη και πιο εύκολο - να υπερασπίζεσαι τη Δημοκρατία απέναντι στη χούντα απ΄ ότι απέναντι στις απειλητικές μάστιγες του ρατσισμού, του σκοταδισμού και του εθνολαϊκισμού. Ας γίνουν οι φιλοδοξίες και οι αγώνες της νέας γενιάς κινητήρια δύναμη για μια σύγχρονη, δημοκρατική, ευημερούσα κοινωνία. Αυτό θα είναι το δικό τους Πολυτεχνείο!


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ