Ο Ομπάμα είναι εδώ!


Όσο περνούν οι μέρες και το δράμα των Ηνωμένων Πολιτειών κορυφώνεται, τόσο μεγαλύτερη επικαιρότητα και αξία παίρνουν οι αναφορές που έκανε πριν λίγες μέρες ο τελευταίος Δημοκρατικός Πρόεδρος της χώρας στις δύο μεγάλες «πανδημίες» που απειλούν την ζωή στον πλανήτη. Τον κορωνοϊό και την κλιματική αλλαγή.


«Έχουμε όλοι δει, με έναν τρομακτικό τρόπο, τις συνέπειες που προκάλεσαν εκείνοι που αγνόησαν τις προειδοποιήσεις για μια πανδημία» και «Δεν έχουμε τα περιθώρια να υποστούμε επιπλέον συνέπειες από εκείνους που αρνούνται την κλιματική αλλαγή».


Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν εντοπίζει μόνο τους κινδύνους από τις δύο μεγάλες απειλές αλλά και τον κίνδυνο που προέρχεται από την ανεύθυνη διαχείριση των απειλών αυτών από τον ανεξέλεγκτο λαϊκιστή που κρατάει σήμερα τα ηνία της Αμερικής. Τον άνθρωπο που δεν διστάζει να θυσιάσει την δημόσια υγεία στη χώρα του αλλά και την κλιματική ισορροπία της γης στο βωμό των οικονομικών και προεκλογικών του συμφερόντων.


Η αμέριστη υποστήριξη του Ομπάμα προς τον Τζο Μπάιντεν συνεισφέρει αποφασιστικά στην ενότητα του Δημοκρατικού κόμματος και σημαίνει γενικό συναγερμό όλων των υγειών δυνάμεων της αμερικανικής κοινωνίας. Η απομάκρυνση του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για τον κόσμο ολόκληρο.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ