Η ζωή της Ευρώπης!


Τη σημασία του ρόλου μιας ισχυρής Ενωμένης Ευρώπης στη σύγχρονη παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα την έχουμε αντιληφθεί εξ αρχής. Στην οικονομική κρίση συνειδητοποιήσαμε πόσο αναγκαίο είναι εφαρμόζεται μια ενιαία οικονομική πολιτική, στο προσφυγικό καταλάβαμε την αναγκαιότητα μιας κοινής πολιτικής ασύλου εντός των ευρωπαϊκών συνόρων. Τις μέρες αυτές πληρώνουμε το κόστος της απουσίας μέτρων πανευρωπαϊκής αντιμετώπισης της πανδημίας.


Πως να κατανοήσει κανείς ότι όμορες χώρες-μέλη της ΕΕ αφήνονται κυριολεκτικά στο έλεος του φονικού ιού, έρμαια της επιπολαιότητας αλλά και των πολιτικών σκοπιμοτήτων των ηγεσιών τους. Πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση αν λειτουργούσε έγκαιρα μια πανευρωπαϊκή επιτροπή λοιμωξιολόγων που πρότεινε την άμεση λήψη μέτρων σε όλη την ΕΕ; 


Και πως να δικαιολογήσει κάποιος ότι ορισμένες ηγεσίες επιμένουν να φορτώσουν τις χώρες που θρηνούν εκατόμβες νεκρών με νέα επαχθή (τιμωρητικά;) και οικονομικά καταδικαστικά δάνεια. Το επιχείρημα της οικονομικής βιωσιμότητας της Ευρώπης την επόμενη μέρα της πανδημίας δεν έχει καμιά σημασία αν δεν έχει εξασφαλιστεί πρώτα και κύρια η βιωσιμότητα των πολιτών της.


Πολλές φορές μέχρι σήμερα η Ευρώπη βρέθηκε μπροστά σε κρίσιμα σταυροδρόμια. Σήμερα όμως έχει ν? αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο το πολυτιμότερο ανθρώπινο αγαθό. Οι αποφάσεις της ηγεσίας της αφορούν στη ζωή μας. Πιθανότατα και τη ζωή της "Ενωμένης Ευρώπης"!


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ