Η εκδίκηση του Ομπάμα!Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο λέει η κλασσική για τις περιπτώσεις αυτές λαϊκή ρήση. Και στην περίπτωση του Obamacare ο Τραμπ το τρώει εξ αιτίας του Covid 19 κυριολεκτικά παγωμένο. Ένα πρόγραμμα που εξασφάλισε τη βασική ασφάλιση υγείας σε 50 περίπου εκατομμύρια ανασφάλιστους μέχρι τότε Αμερικανούς πολίτες, την κατάργηση του οποίου ο Τραμπ υποσχέθηκε προεκλογικά και πολέμησε στα 4 χρόνια της θητείας του με νύχια και με δόντια. Προφανώς τώρα θα επιχειρήσει να το αξιοποιήσει για την επανεκλογή του τον προσεχή Νοέμβριο.


Το Obamacare δεν ήταν μόνο ένα αναγκαίο σχέδιο για τη ασφάλιση της υγείας του συνόλου των πολιτών - στοιχειώδης υποχρέωση κάθε πολιτισμένου κράτους - αλλά ένα σχέδιο που κατέρριψε στην πράξη τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες του σημερινού Προέδρου που εκλέχτηκε δηλώνοντας ουσιαστικά ότι μεταξύ του κινδύνου προσβολής της δημόσιας υγείας και της ανάγκης να αναλάβουν το κόστος της η πολιτεία, οι εύποροι πολίτες και οι επιχειρήσεις, επιλέγει καθαρά το πρώτο.


Ας ελπίσουμε ότι πηγαίνοντας προς την κάλπη μέσα στο βαρύ κλίμα της επιδημίας, ακόμα και οι Ρεπουμπλικανοί θα έχουν συνειδητοποιήσει πόσο τραγική θα είναι για τη χώρα τους - και τον πλανήτη - η επανεκλογή ενός επικίνδυνου και ανεξέλεγκτου Προέδρου.


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ