Κοσμικό κράτος!


Η απόφαση της κυβέρνησης για «αναστολή των λειτουργιών σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας» δεν είναι χαρακτηριστική μόνο της υπευθυνότητας με την οποία αντιμετωπίζει μια επικίνδυνη για την ανθρωπότητα φονική επιδημία. Δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η δημόσια υγεία είναι η πολυτιμότερη αξία και η απόλυτη προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία της χώρας.


Και είναι ταυτόχρονα μια δύσκολη απόφαση, ιδιαίτερα για μια κυβέρνηση που η εκλογική της βάση είναι παραδοσιακά συνδεδεμένη με την Ορθόδοξη Εκκλησία και τις λατρευτικές της λειτουργίες. Πολύ περισσότερο που η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από τις ανοιχτές απειλές, τις ύβρεις και τους αφορισμούς ακροδεξιών ιεραρχών προς τον πρωθυπουργό και αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια διαλόγου και υπομονής απέναντι σε μια Ιερά Σύνοδο που προσπάθησε να διαφυλάξει με μισόλογα και διφορούμενες ερμηνείες την εξουσία της «επικρατούσας θρησκείας»


Είναι πολύ σημαντικό ότι σε αυτή την μάχη για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη σκοταδιστική θρησκοληψία, η κυβέρνηση ενισχύθηκε από την συμπαράσταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που την παρότρυναν και την στήριξαν ανεπιφύλακτα σε αυτή της την σταθερή στάση. Με την απόφαση αυτή το πολιτικό σύατημα της χώρας δεν υπερασπίστηκε μόνο το αγαθό της δημόσιας υγείας αλλά και την κοσμικότητα του κράτους απέναντι στους ακραίους φονταμενταλιστές και τους κάθε λογής αδίστακτους εμπόρους της πίστης!


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ