Ακροδεξ-ιός!Το αναγκαίο κλείσιμο των συνόρων της χώρας στον Έβρο στέλνει τις μέρες αυτές ένα καθαρό μήνυμα ότι η Ελλάδα - και θέλουμε να πιστεύουμε και η Ευρώπη - δεν είναι διατεθειμένη να υποκύψει στον εκβιασμό του Ερντογάν που δεν έχει τον παραμικρό ηθικό ή άλλο δισταγμό προκειμένου να ικανοποιήσει τις «μεγαλόπνοες» γεωπολιτικές του φιλοδοξίες στην περιοχή. Οι δυσκολίες που συναντάει και οι αποτυχίες του, το τελευταίο χρονικό διάστημα, τον κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνο και απρόβλεπτο. Η ένταση στις ελληνοτουρκικές θέσεις δεν θα είναι παροδική.


Την ίδια στιγμή η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει αποφασιστικά και μια σειρά άλλων κινδύνων-συνεπειών του υβριδικού πολέμου που διεξάγεται στον Έβρο. Ένας σημαντικός αριθμός κατοίκων της περιοχής θεωρούν ότι, στο όνομα της υπεράσπισης των συνόρων, μπορούν να αναλάβουν και οι ίδιοι δράση επικαλούμενοι την εντοπιότητα, την μαχητικότητα και τον πατριωτισμό τους. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι προφανείς. Ακόμα και όσοι εμφορούνται από τις πιο αγνές προθέσεις δεν διαθέτουν την εκπαίδευση, την εμπειρία και τις ικανότητες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός ιδιότυπου πολέμου. Τη στιγμή μάλιστα που η άλλη πλευρά προχωράει σε συνεχείς προκλήσεις αναζητώντας απεγνωσμένα μια αφορμή για να ξεδιπλώσει το επικοινωνιακό της παιχνίδι. Τα σύνορα της χώρας πρέπει να φυλάσσονται αποκλειστικά από τις δυνάμεις και τα σώματα που έχουν αναλάβει αυτό το καθήκον. Η συμμετοχή πολιτών και μάλιστα οπλοφορούντων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να απαγορευτεί.


Μαζί με τους αυθορμήτως προσερχόμενους πολίτες ωστόσο, στον Έβρο έχουν συρρεύσει και μια σειρά γνωστά ακροδεξιά στοιχεία που θεωρούν ότι βρήκαν την ιδανική ευκαιρία για να αξιοποιήσουν τις συνθήκες και να δηλητηριάσουν τη χώρα με τα νεοναζιστικά, εθνικιστικά και ρατσιστικά τους κηρύγματα μισαλλοδοξίας. Να ξαναβάλουν από το παράθυρο των συνόρων όλα αυτά που οι πολίτες πέταξαν με πανηγυρικό τρόπο έξω από τη Βουλή στις τελευταίες εκλογές. Και μαζί με αυτούς συρρέουν καθημερινά ολοένα και περισσότερα φασιστικά στοιχεία που εκπροσωπούν - και φροντίζουν να δείχνουν - το πιο μαύρο και απεχθές πρόσωπο της Ευρώπης. Η ανοχή σε μια τέτοια ακροδεξιά εισβολή που απειλεί τα σύνορά μας από την πίσω πλευρά θα έχει καταστροφικές συνέπειες που και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και συνολικά το πολιτικό σύστημα θα βρουν μπροστά τους. 


Η χώρα μας προσπαθεί και μάλιστα με επιτυχία να αποκρούσει τον εκβιασμό που επιχειρεί ο Ερντογάν  εργαλειοποιώντας εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Η εθνικά επιβεβλημένη αυτή προσπάθεια δεν πρέπει να αφήσει κανένα περιθώριο εκμετάλλευσης στους εχθρούς της Δημοκρατίας. Ας μην γίνει ο Έβρος η κερκόπορτα που θα περάσουν οι «λαγοί» του νεοναζισμού. Τα σύνορα να κλείσουν κι από τις δύο πλευρές!


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ