Προστατευόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ;


Το «αμαρτωλό» εξάμηνο Βαρουφάκη πέρασε σχετικά ανώδυνα. Του τα φόρτωσαν όλα - κανείς άλλος στην κυβέρνηση δεν είχε ακούσει τίποτα - και τον άφησαν να περιφέρει ένα στικάκι με μαγνητοφωνημένους διαλόγους στo Eurogroup. Ίσως να τους ακούσουν τώρα, έστω και από περιέργεια.

Με το «σκάνδαλο του αιώνα» τα πράγματα δεν θα είναι το ίδιο εύκολα. Ο Παπαγγελόπουλος δεν είναι Βαρουφάκης για να του φορτώσουν την παραδικαστική σκευωρία και να ξεμπλέξουν. Οι άνθρωποι που διηύθυναν την ΚΥΠ είναι συνήθως σκληρά καρύδια και πάντως δεν γίνονται εύκολα εξιλαστήρια θύματα. Παίρνουν κόσμο μαζί τους.

Ίσως να είναι αυτός ο λόγος της αιφνιδιαστικής εμφάνισης του «θεσμικού» προσώπου της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η προστασία-κάλυψη των «προστατευόμενων - και καταζητούμενων πλέον - μαρτύρων» για το σκάνδαλο Novartis είναι τις μέρες αυτές το κρίσιμο διακύβευμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί διακυβεύεται όχι μόνον το μέλλον του υπουργού-ενορχηστρωτή της παραπομπής πολιτικών αντιπάλων, αλλά και όλων όσων τυχόν είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους ή ήταν έστω ενήμεροι των δραστηριοτήτων του.


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ