Το πέναλτι του ΚυριάκουΗ δέσμευση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά για αποφασιστική αντιμετώπιση του λαϊκισμού ακυρώθηκε ουσιαστικά με την κατάθεση της τροπολογίας για τα όρια των  ποινών που μπορεί να επιβληθούν για συγκεκριμένη-φωτογραφική παραβίαση των κανόνων λειτουργίας των ΠΑΕ. Όπως ακυρώνεται και η επικοινωνιακή αποπομπή του Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της ΝΔ αφού έγινε πλήρως αποδεκτός ο εκβιασμός του.

Στην σχετική ανακοίνωση της κ. υπουργού αναφέρεται ότι «η κυβέρνηση σέβεται πλήρως την αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητο των αθλητικών ομοσπονδιών». Με ποιο τρόπο άραγε; Παρεμβαίνοντας άμεσα στην προβλεπόμενη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη; Και τι σημαίνει «δεν πρέπει να επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές σε μεγάλες ομάδες;» αν όχι ότι η κυβέρνηση ανάβει το πράσινο φως στην παρανομία και την αυθαιρεσία των μεγαλοϊδιοκτητών των ΠΑΕ;

Το ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί βαριά από δεκαετίες. Και νοσεί γιατί έχουν επικρατήσει τέτοιες νοοτροπίες. Η προχθεσινή σύγκλιση του συμβουλίου των «big 4» από τις διεθνείς ομοσπονδίες αποδεικνύουν πανηγυρικά και επίσημα την απαξίωση των εθνικών μας θεσμών. Απαξίωση που επιτείνει η πρόσφατη κυβερνητική τροπολογία. Ο πρωθυπουργός, δυστυχώς, στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα της Super League υπέπεσε σε αδικαιολόγητο πέναλτι.


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ