Υπέρ ΣακελλαροπούλουΟ ρόλος του ΠτΔ δεν είναι ασφαλώς να παίρνει στο τηλέφωνο τον Ερντογάν και τον Πούτιν και να τους τρίζει τα δόντια. Δεν έχει γίνει γνωστό κατά πόσον ο προηγούμενος Πρόεδρος το έκανε, με πενιχρά πάντως αποτελέσματα στην περίπτωση αυτή. Αντίθετα παρακολουθήσαμε σε ζωντανή μετάδοση τον Ερντογάν να προσπαθεί με το γνωστό του θράσος να αποδομήσει την συνθήκη της Λωζάνης ενώπιον του Έλληνα Προέδρου μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η υποψηφιότητα της κ. Σακελλαροπούλου έρχεται να συμβολίσει την επιστροφή του ρόλου του ΠτΔ στα συνταγματικά προβλεπόμενα καθήκοντά του, σε απόλυτη συμβατότητα και συνέχεια με την αποσύνδεση της προεδρικής εκλογής από τα εκλογικά κομματικά παιχνίδια. Η θεσμική της προσήλωση, ως συνέπεια της πολύχρονης ανοδικής της διαδρομής της στην ιεραρχία της δικαιοσύνης είναι η καλύτερη εγγύηση ότι θα εκπληρώσει τα καθήκοντά της με σοβαρότητα και πληρότητα.

Η κ. Σακελλαροπούλου είναι ταυτόχρονα μια πολιτικοποιημένη και δραστήρια κοινωνικά προσωπικότητα με τις προοδευτικές απόψεις και τις ανθρώπινες ευαισθησίες της. Και το κυριότερο, η υποψηφιότητά της δεν είναι προϊόν κομματικής συναλλαγής. Είναι μια ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα της χώρας να δείξει με ισχυρό συμβολισμό ότι είναι αποφασισμένο να γυρίσει σελίδα σε μια εξαιρετικά δύσκολη εσωτερικά και εξωτερικά περίοδο.


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ