Ο Πρετεντέρης και ο ΚυριάκοςΑνεξάρτητα κατά πόσο συμφωνεί κανείς με τις απόψεις του, ο Γιάννης Πρετεντέρης έχει τα χάρισμα να ξεχωρίζει το κύριο ζήτημα του θέματος με το οποίο καταπιάνεται. Στα πρόσφατα «εμπιστευτικά» του στα ΝΕΑ με τίτλο «Μέλλον» μάλλον δεν το κατάφερε. Γράφει χαρακτηριστικά ότι ο κανείς δεν ψήφισε τον Μητσοτάκη για πλουσιότερο κοινωνικό μέρισμα ή για να βρει διοικητή στο νοσοκομείο Καρδίτσας. Τον ψήφισε για να διώξει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον έδιωξε. 


Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον έδιωξε ο Μητσοτάκης αλλά οι πολίτες που τον καταψήφισαν τέσσερεις φορές μέσα στον χρόνο που τελειώνει σε λίγες μέρες. Κι ακόμα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν τον ψήφισαν για να βελτιώσει την επιδοματική κοινωνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε βέβαια για να συνεχίσει την πελατειακή παράδοση του δικού του και των άλλων κομμάτων που κυβέρνησαν προ και κατά τη διάρκεια της κρίσης.


Τον σημερινό πρωθυπουργό τον ψήφισε ο ελληνικός λαός, δίνοντάς του μάλιστα και αυτοδυναμία να κυβερνήσει, για να βγάλει οριστικά την χώρα από την κρίση και να την οδηγήσει στο δρόμο της ανάπτυξης. Κι αυτό θα γίνει μόνον με την θεσμοθέτηση και εφαρμογή επιτέλους της αξιοκρατίας, με τον δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας, με την άμεση εκκίνηση των έργων που έχουν βαλτώσει, με την προσέλκυση νέων επενδύσεων, με την δημιουργία θέσεων εργασίας, με την αλλαγή του κλίματος στην οικονομική και κοινωνική ζωή.


Από αυτά θα κριθεί ο Κυριάκος και το κόμμα του, όπως και όσα κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν να συμβάλουν στην Ελλάδα της νέας εποχής.


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ