Η λογική του κατήφορου…

Τελικά Αλέξη, το τερμάτισες στη συνάντηση με τον Καμμένο. Έχεις κάνει και πει πολλά μέχρι τώρα, δε λέω, προκειμένου να πάρεις μία χούφτα ψηφαλάκια μπας και δεις εξουσία κάποια στιγμή. Τι να πρωτοθυμηθώ; Ευχήθηκες την καταστροφή της χώρας το καλοκαίρι του ’12 και πάλεψες σθεναρά γι αυτήν, αλλά δεν σου βγήκε (μέχρι και τον Αρσένη της Λούκας για υπηρεσιακό πρωθυπουργό πρότεινες).

.

Τον Δεκέμβριο του ’12 πόνταρες ότι η Ελλάδα δεν θα χρηματοδοτηθεί και θα καταρρεύσει – πάλι δεν σου βγήκε (στη Βουλή μάλιστα ευχόσουν επί καιρώ να γίνουμε Αργεντινή). Τώρα όμως είναι διαφορετικά και ξέρεις γιατί; Γιατί το ψέμα και η υποκρισία έχουν κοντά ποδάρια! Εξηγούμαι: Όταν ψήφιζες και ψηφίζαμε μαζί με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ του σχεδίου Ανάν στην Κ.Ε του ΣΥΝ το 2004, μεταξύ άλλων τότε αναγνώριζες, όπως οι περισσότεροι άλλωστε, ότι αυτό το μοντέλο της Κύπρου δεν μπορεί να συνεχιστεί.

.

Ο στενός σου συνεργάτης, μάλιστα σήμερα, Νίκος Παππάς, σχολίαζε από τότε με θυμηδία το μοντέλο των off shore εταιριών και την ασυλία των Ρώσων ολιγαρχών, ή το ξέχασε κι αυτός; Τι προέκυψε λοιπόν και σήμερα το υπερασπίζεσαι; Τόση πια αθέτηση λεγομένων και αρχών για λίγα ψηφαλάκια; Στο 4% ωραία ήταν τα λόγια, στο 27% δεν λέγονται πια; Ακόμα και μέτωπο ανακοίνωσες, χαριεντιζόμενος με ό,τι πιο ξενοφοβικό-εθνικιστικό και οπισθοδρομικό στην ελληνική κοινωνία υπάρχει, το κόμμα των ΑΝΕΛ και του Καμμένου! Τελικά, σκέφτομαι ότι ταιριάζει στην περίπτωσή σου απόλυτα το ρητό που ακούγεται: «Στα θολά νερά κολυμπάνε βρώμικα ή ψόφια ψάρια».

Καληνύχτα και καλή τύχη Αλέξη.

Ο Διομήδης Τόλιος είναι Πρώην μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και νυν στέλεχος της ΔΗΜΑΡ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ