Πόλεμος για τις δηλώσεις Λεπέν υπέρ Τσίπρα

Νέα φωτιά στο πολιτικό σκηνικό τέσσερις ημέρες πριν από την κάλπη προκάλεσε η δήλωση της Μαρί Λεπέν ότι ελπίζει σε νίκη του Αλέξη Τσίπρα με την επισήμανση ότι νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως να ενδυνάμωσε το πεδίο των Ευρωσκεπτικιστών

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη στο πρόσωπο της κας ΛΕΠΕΝ» και προσθέτει: «Στην Ευρώπη οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι ακραίες συνιστώσες του θα οδηγήσουν την πατρίδα μας στην απομόνωση. Μόνον ο ίδιος επιχειρεί να το κρύψει. Ο κ. Τσίπρας είναι το ατύχημα που ΔΕΝ θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα!»

Αλλά και το ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη αυτού του ακροδεξιού κόμματος.Αποφεύγοντας έτσι, την κατάταξή του στα κόμματα που αποτελούν απειλή για την Ευρωπαϊκή Οικογένεια και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα των πολιτών».

Η Κουμουνδουρου απάντησε , υπενθυμίζοντας στη ΝΔ τον Μπαλτάκο και τον Βορίδη. Σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση:  «Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αποτελεί ανάχωμα στην ακροδεξιά που εκπροσωπεί η Λεπέν, αλλά και μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της. Υποδείξεις από το κόμμα του κ.Μπαλτάκου και του κ.Βορίδη δεν δεχόμαστε. Πολύ περισσότερο, όταν οι ακραίες πολιτικές λιτότητας διαμορφώνουν το έδαφος ανάπτυξης της ακροδεξιάς»

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


Υπουργικό Συμβούλιο: Αποφάσεις για πορείες, μέρισμα και επίδομα γέννησης- Ενημέρωση από Δένδια

Τα ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο της συνάντησης Σημίτη-Γεννηματά

Δημοσκόπηση της Pulse: Ανησυχία των πολιτών για τα Ελληνοτουρκικά- Τι λένε για οικονομία, δημόσια ασφάλεια, καθημερινότητα