Πρεμιέρα του νέου υπουργικού συμβουλίου- Στίγμα προθέσεων έδωσαν οι νέοι υπουργοί

Μηδενική ανοχή απέναντι σε φαινόμενα αλαζονείας ζήτησε από τους υπουργούς του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός περιέγραψε τις τέσσερις (4) πρώτες προτεραιότητες της Κυβέρνησης που όπως είπε είναι:

  • Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
  • Στήριξη της οικονομίας για να επαναλειτουργήσει
  • Νέα διαπραγμάτευση με εταίρους για δίκαιη και βιώσιμη λύση. (Στο σημείο αυτό έκανε ειδική αναφορά στην επικείμενη επίσκεψη των κ.κ. Σουλτς και Ντάισελμπλουμ, ενώ αποκάλυψε ότι η κυβέρνησή του θα καταθέσει 4ετές δημοσιονομικό σχέδιο με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς αλλά χωρίς την υποχρέωση για ανέφικτα και εξοντωτικά, όπως είπε, πλεονάσματα).
  • Σύγκρουση με κατεστημένο δεκαετιών σε όλα τα επίπεδα (Διαφθορά -Διαπλοκή).

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τους εταίρους και δανειστές της χώρας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση και για την απομείωση του χρέους. Έχει ένα έτοιμο αναπτυξιακό σχέδιο και ένα τετραετές δίκαιο φορολογικό σχέδιο σημειώνοντας ότι οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν και «δεν θα πάμε σε μια αμοιβαία καταστροφική ρήξη».

«Ο λαός απαιτεί από μας να ματώσουμε, προκειμένου να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά του»: με τη χαρακτηριστική αυτή φράση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους υπουργούς του, σε αυτό το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο να επιδείξουν ένα εντελώς διαφορετικό ύφος και ήθος εξουσίας.
«Δεν ερχόμαστε να απολαύσουμε προνόμια εξουσίας», ήταν μια ακόμη φράση –κλειδί, ζητώντας παράλληλα να επιδειχθεί μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αλαζονείας. Πρέπει να αποφεύγονται σπατάλες, συνέστησε και αξίωσε αμείλικτη στάση σε φαινόμενα διαφθοράς.
Τι εξήγγειλαν οι υπουργοί

Η νέα κυβέρνηση έδωσε το πρώτο στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει, καθώς δια των νεοφώτιστων υπουργών εξαγγέλθηκαν μεταξύ άλλων το «πάγωμα» της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, η ανάκληση «όσων απολύσεων έγιναν αντισυνταγματικά» ή από διαθεσιμότητες, η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της διαγραφής των αιωνίων φοιτητών. Επίσης, επαναφορά 13ης σύνταξης, τέλος ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ  καθώς και των υποδομών.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


Υπουργικό Συμβούλιο: Αποφάσεις για πορείες, μέρισμα και επίδομα γέννησης- Ενημέρωση από Δένδια

Τα ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο της συνάντησης Σημίτη-Γεννηματά

Δημοσκόπηση της Pulse: Ανησυχία των πολιτών για τα Ελληνοτουρκικά- Τι λένε για οικονομία, δημόσια ασφάλεια, καθημερινότητα