Βαρουφάκης: Αποδεχόμαστε 0% του Μνημονίου- Δεν διαπραγματεύεσαι αν έχεις αποκλείσει τη ρήξη

Εάν δεν είμαστε διατεθειμένοι να διανοηθούμε τη ρήξη τότε δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής κατά την ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Διαβεβαίωσε ότι δεν επιθυμεί την ρήξη και τόνισε πως το ζητούμενο είναι να υπάρξει μια «γέφυρα» μεταξύ της παλαιάς συμφωνίας και της νέας που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση.

Ωστόσο υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί ένα πρόγραμμα που ευνοεί την «πυραμιδική λιτότητα» η οποία όπως λειτουργούσε με αποικιακά χαρακτηριστικά εις βάρος των πολλών και προς όφελος των λίγων.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε στην ομιλία του ότι η κυβέρνηση αποδέχεται «0% του μνημονίου» και επανέλαβε: «Προτείνουμε γέφυρα προς ένα αμοιβαίο επωφελές συμβόλαιο για την Ευρώπη. Αυτή η κυβέρνηση προσέρχεται όρθια στο Eurogroup» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακόμη ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για απερισκεψία κάποιων εταίρων, τους οποίος κατήγγειλε, ότι παίζουν παιχνίδια αντί να δώσουν στην Ελλάδα κάποιες εβδομάδες προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις της.

Ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε πως με την  ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα εγκαινιάζεται η αντιμνημονιακή πολιτική της χώρας μας, επανέλαβε πως δεν δέχεται την τρόικα των τεχνοκρατών, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι αποδέχεται τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


Υπουργικό Συμβούλιο: Αποφάσεις για πορείες, μέρισμα και επίδομα γέννησης- Ενημέρωση από Δένδια

Δημοσκόπηση της Pulse: Ανησυχία των πολιτών για τα Ελληνοτουρκικά- Τι λένε για οικονομία, δημόσια ασφάλεια, καθημερινότητα

Τα ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο της συνάντησης Σημίτη-Γεννηματά