Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής- Μηνύματα Μέρκελ και Τσίπρα

Θερμή χειραψία αντάλλαξε ο Αλέξης Τσίπρας με την Ανγκελα Μέρκελ κατά την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες.Μάλιστα, τις… συστάσεις ανέλαβε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος παρουσίασε τον έλληνα Πρωθυπουργό στην καγκελάριο της Γερμανίας.
«Συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Ελπίζω να εχουμε μια καλή συνεργασία, αν και υπάρχουν δυσκολίες» είπε η Ανγκελα Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα. «Το ελπίζω» απάντησε στην καγκελάριο ο έλληνας Πρωθυπουργός.

«Είμαστε πάντα πρόθυμοι να δείξουμε αλληλεγγύη (σ.σ. στην Ελλάδα), αρκεί να τηρούνται οι κανόνες» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες.

«Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον νέο έλληνα ομόλογό μου» πρόσθεσε η Μέρκελ, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να έχει συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα κατά τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής.

«Θα συζητήσουμε το θέμα της Ελλάδας, αλλά μόνο στο περιθώριο της Συνόδου» τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος και πρόσθεσε: «Θα δούμε τι προτάσεις θα κάνουν οι Ελληνες. Αυτές θα συζητηθούν στο πλαίσιο του Eurogroup της Δευτέρας. Εχουμε λίγες ημέρες μπροστά μας».

«Η Ευρώπη στοχεύει πάντα σε συμβιβασμό. Η Γερμανία είναι έτοιμη γι’ αυτό. Ωστόσο, πρέπει να πω ότι η αξιοπιστία της Ευρώπης εξαρτάται από το αν τηρούμε τους κανόνες και είμαστε αξιόπιστοι ο ένας προς τον άλλον», κατέληξε η Μέρκελ, στέλνοντας σαφές μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα.

Τσίπρας: «Αμοιβαία λύση για να επουλώσουμε τις πληγές»

«Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε μια αμοιβαία βιώσιμη λύση για να επουλώσουμε τις πληγές της λιτότητας, να καταπολεμήσουμε την ανθρωπιστική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση και για να επαναφέρουμε την Ευρώπη στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή» δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Γιούνκερ: «Είμαι ανήσυχος»

«Στην οθόνη του ραντάρ μας έχουμε πάντα τον ελληνικό λαό» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

«Είμαι ανήσυχος», είπε, αναφερόμενος στα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.

«Ήλπιζα χθες, μετά την πρόοδο που είχαμε στο Eurogroup, ότι θα είχαμε κάτι πιο συγκεκριμένο» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν και πρόσθεσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένουν να ακούσουν τις νέες δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


Υπουργικό Συμβούλιο: Αποφάσεις για πορείες, μέρισμα και επίδομα γέννησης- Ενημέρωση από Δένδια

Τα ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο της συνάντησης Σημίτη-Γεννηματά

Δημοσκόπηση της Pulse: Ανησυχία των πολιτών για τα Ελληνοτουρκικά- Τι λένε για οικονομία, δημόσια ασφάλεια, καθημερινότητα