Ο θρίαμβος του ΠΑΣΟΚ!

 

Η δημοσίευση της λίστας των υποστηρικτών – γνωστών στη μεγάλη πλειοψηφία τους – του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η απόλυτη κυριαρχία του παλιού ΠΑΣΟΚ στον κεντροαριστερό χώρο είναι από κάθε άποψη αδιαμφισβήτητη. Με τις ιδέες του, τις μεθόδους του, ακόμα και τα παραδοσιακά στελέχη του.

Και αν στην αρχή της μεταπολίτευσης κατάφερε να «κλέψει» τους αριστερούς ψηφοφόρους που είχαν κουραστεί από την εσωκομμουνιστική αναμέτρηση, σήμερα επιβεβαιώνει πανηγυρικά την κυριαρχία του καθώς «κλέβει» ουσιαστικά ολόκληρη την «Ριζοσπαστική Αριστερά». Η λίστα που δημοσιεύτηκε δεν πρέπει να κριθεί από την συμμετοχή μερικών γραφικοτήτων της δημόσιας ζωής. Στο κάτω κάτω, γραφικές μορφές υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Η λίστα δεν εκφράζει παρά την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι αυτός είναι το πραγματικό ΠΑΣΟΚ και ο αυθεντικός εκφραστής της κληρονομιάς του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η διαμάχη για τη διεκδίκηση της Πασοκικής κληρονομιάς έχει καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα με στόχο την προσέλκυση ενός συγκεκριμένου εκλογικού κοινού που παραμένει συναισθηματικά δεμένο με το κόμμα του Ανδρέα.

Την εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή προοδευτική παράταξη ικανή να συμβάλλει στην ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό της, απαλλαγμένη από ιδεοληπτικές προκαταλήψεις και πολιτικά βαρίδια άλλων εποχών.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ