Εκλογές του Νέου Φορέα και Ισοδύναμα οφέλη

Ήμουν στους εθελοντές της Κυριακής που πέρασε και χαίρομαι γιαυτό, παρά την κούραση και την πίεση που σήμαινε. Ήταν μια «φωτεινή» Κυριακή. Χάρη στις εξαιρετικές οργανωτικές ικανότητες του κυρίου Αλεβιζάτου, φέραμε σε πέρας μια διαδικασία άρτια δομημένη, πολιτισμένη, βαθιά προοδευτική, αντάξια των δημοκρατικών αυτών ανθρώπων που με φρόνηση και γνώμονα την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν για την καρικατούρα Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, περίμεναν καρτερικά να ψηφίσουν. Με ρωτάνε ποιος λες θα νικήσει στο Δεύτερο γύρο; Κι απαντώ σταθερά και με παρρησία, έχει ήδη νικήσει, από την προηγούμενη Κυριακή, νικητής είναι η Δημοκρατική Παράταξη, που στις «ουρές» βρήκε το βηματισμό της.

Δεν είναι «Κράμερ εναντίον Κράμερ» μεθαύριο η αντιπαράθεση. Είναι απλά η κατάληξη της όλης προσπάθειας. Απορώ γιατί πρέπει κατά κάποιους να θεωρηθεί αποτυχία η επικράτηση δύο προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιων. Απορώ και ενίσταμαι για το τεκμήριο προοδευτικότητας, μεταρρυθμιστικής ατζέντας και καθαρότητας λόγου και θέσεων που υποτίθεται είχαν οι άλλοι δύο υποψήφιοι.

Επιτέλους είναι γραφικό να παίρνει εργολαβία την «πρόοδο» όποιος δηλώνει μη–ΠΑΣΟΚ, απλώς επειδή δηλώνει μη-ΠΑΣΟΚ. Κακώς εννοούμενα κατάλοιπα του 2012, τότε που το ΠΑΣΟΚ κατακρημνίστηκε, παρότι ήταν ο παράγοντας σταθερότητας που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή της τροχιά. Πιο προοδευτική στάση από αυτή δεν μπορώ να σκεφτώ. Κούρασαν οι μισαλλοδοξίες, οι αυτάρεσκες ελιτίστικες αναλύσεις, αλλά και οι ανερμάτιστη κριτική ημιμάθειας.

Η Φώφη Γεννηματά άνοιξε την πόρτα να μπει καθαρός αέρας στο «Χώρο». Στο χέρι μας είναι να τον φρεσκάρουμε στ’ αλήθεια. Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι δια μαγείας θα γίνουμε ο ηγεμόνας της πολιτικής σκηνής. Άλλωστε οι εποχές των ηγεμόνων στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες είναι παρελθόν. Το πρόταγμα της χρονικής συγκυρίας είναι να προλάβουμε τις ραγδαίες εξελίξεις, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην τροχιά διάλυσης που μας έβαλε το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο Νέος Φορέας οφείλει στην Ελλάδα να σταματήσει τον κατήφορο. Θεσμοί, νομοθετικά πλαίσια, εθνικά γεωπολιτικά θέματα, όλα ανοιχτές πληγές… Θα διευρυνθεί και θα κυριαρχήσει ο Φορέας μας, αν φέρει στην ημερήσια διάταξη την αριστεία, την αξιοκρατία, την κοινωνική ευαισθησία και ενσυναίσθηση, την καινοτομία και την προσέλκυση επενδύσεων και ευκαιριών της οικονομίας, και του τόπου συνακόλουθα.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι, μειοψηφούντες και πλειοψηφούντες, τη Δευτέρα οφείλουν να σηκώσουν τα μανίκια για δουλειά, και να δουν τη «Μεγάλη Εικόνα». Πώς να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού, πως να συνδιαμορφώσουμε πολιτικές με προοδευτικό χαρακτήρα, πρακτικές εξόδου από την οικονομική και αναπτυξιακή ένδεια. Η κάλπη μίλησε.

Και είπε «τσακίστε τον εθνολαϊκισμό!»

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ