Α. Αλ Σάλεχ vs Γ. Ζουγανέλης για τον Μ. Γλέζο

Μέ ανάρτησή του στο facebook ο Γιάννης Ζουγανέλης απευθύνεται στον Μανώλη Γλέζο, εκφράζοντας το παράπονό του για το άρθρο του τελευταίου με το οποίο ζητάει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Στον Γιάννη Ζουγανέλη απαντάει η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ με δική της ανάρτηση.

Γράφει ο Γιάννης Ζουγανέλης:

Σεβαστέ και αγαπημένε πατριώτη και αγωνιστή Μανώλη Γλέζο. ΕΣΥ ξέρεις καλύτερα απ όλους μας οτι η πολιτική εκτός όλων των άλλων είναι και τέχνη του συμβιβασμού. Κάνε μας να χαρούμε με τις επιτυχίες μη μας γυρνάς πίσω. Κάνε να νοιωσουμε ακόμα λιγο την αξιοπρέπεια μας. Μην κατεβάζεις τη ψυχολογία. Άσε τον έλληνα να χαίρετε την επιστροφή του στη πολιτικοποίηση. Μη αδειάζεις Τους συναγωνιστές σου. Άσε να ελπίζουμε για να δημιουργήσουμε επιτέλους. Μην δίνεις τροφή σ αυτούς που δεν πρέπει να μιλάνε. Η πολυφωνία είναι καλή άμα φέρνει αρμονία και όχι διάλυση. ΕΣΥ σ όλη μου τη ζωή ήσουν πρότυπο και μέντορας για μενα. Μη με κανεις ν απορώ τωρα. Δες τον Τσίπρα δεν το εγγόνι σου που θέλει στοργή και αγαπη. Κι άμα εχεις να του πεις τιποτα πέστο στ αυτή μην το ακούσουν οι φαιδροί οι ασήμαντοι οι εθνικοί μειοδότες. Και μη ξεχνάς οτι καλώς αυτή τη νεανική προσωπικότητα εμπιστεύτικε ο λαός μας. Και είναι αυτός ο πολιτικός που ένωσε ετερόκλητες δύναμης της αριστεράς και όλοι τωρα έχουν φωνή. Ας παλέψουμε με συντροφικότητα ακόμα και τον ιδεολογικά αντίπαλο για να πάμε στη ζωή με αξίες. Μη βάζεις σπόρους εκει που δε θα φυτρώσει τιποτα. Ολα αυτά επειδή σ αγαπω.

Γιάννης Ζουγανελης

Και η απάντηση της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ:

Διάβασα έκπληκτη την ανάρτηση του Γιάννη Ζουγανέλη. Την διάβασα πολλές φορές τσεκάροντας ξανα και ξανά αν πρόκειται πράγματι για τον πολυαγαπημένο μου τραγουδιστή/ συνθέτη/ ηθοποιό Γιάννη Ζουγανέλη, μην μπορώντας να πιστέψω σε αυτά που διαβάζω.
Γιάννη Ζουγανέλη, πες μου σε παρακαλώ πολύ, ποιοι είναι αυτοί που «δεν πρέπει να μιλάνε»; Πες μου σε παρακαλώ, ποιοι είναι «οι φαιδροί οι ασήμαντοι οι εθνικοί μειοδότες» που δεν πρέπει να ακούσουν την κριτική του Μ. Γλέζου στην κυβέρνηση; Εμείς; Είμαι θαρρώ κι εγώ ένας από αυτούς Γιάννη Ζουγανέλη, σωστά;
Αντιλαμβάνεσαι άραγε τον εθνικό διχασμό που προκαλεί ο λόγος σου;
Με ποια κριτήρια κρίνεις, επικρίνει και κατακρίνεις; Εκλογικά; Βγήκε πρώτο ένα κόμμα και όλοι οι άλλοι που στήριξαν ένα κάποιο άλλο κόμμα και πίστεψαν σε μια άλλη αφήγηση, δεν δικαιούνται να ομιλούν και χαρακτηρίζονται «εθνικοί μειοδότες»;.
Και τι ζητάς πραγματικά; Να σωπάσουν όλοι, να μην ακουστεί η αλήθεια, για να μπορείς εσύ και όποιοι πιστέψατε στο ψέμα (καλοπροαίρετα, δεν λέω) να χαίρεστε και να νιώθετε αξιοπρέπεια «για λίγο ακόμα»; Ζητάς να σωπάσουμε όλοι, και λησμονείς πως ιστορικά η σιωπή ανέβασε τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Ζητάς απροκάλυπτα να επικρατήσει η εθνική παραπλάνηση, ζητάς να παραταθεί η προσπάθεια εθνικής τύφλωσης, ζητάς να συνεχιστεί ένας εθνικός διχασμός που κατασκευάστηκε για να πάρουν κάποιοι την εξουσία, ώστε να μπορούν κάποιοι να ελπίζουν; Σε τι; Στο ψέμα που μόνο την καταστροφή μπορεί να φέρει.
Γιαννη Ζουγανέλη, ήμουν κι εγώ στην αριστερά. Όταν όμως ήρθε η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων, επέλεξα να στηρίξω αυτούς που μου είπαν την αλήθεια, αυτούς που τόλμησαν να βγουν στην πρώτη γραμμή της μάχης. Αυτούς που έδωσαν τη «μάχη της Καταλονίας», ξέροντας ότι θα έχουν απώλειες οδυνηρές, ότι θα χάσουν τις μάχες αλλά θα κερδηθεί ο πόλεμος, για τη χώρα μας, για τις ζωές μας, για τα παιδιά μας. Αυτούς που ποτέ δεν προέταξαν το κομματικό έναντι του εθνικού συμφέροντος.
Περάσαμε πολύ δύσκολα όλα αυτά τα χρόνια- από την μια η οικονομική κρίση και από την άλλη οι προπηλακισμοί ως εθνικοί μειοδότες, κι ας ξέραμε πως ακολουθούμε το μόνο δρόμο που υπάρχει.
Και σήμερα έφτασε η στιγμή που μπορούμε να συμφιλιωθούμε. Ήρθε η στιγμή της αλήθειας.
Κι αν κάτι είναι πολύ σημαντικό στην παρέμβαση του Μ. Γλέζου είναι ότι έδωσε τέλος στην προπαγάνδα ότι μόνο ο Συριζα διαπραγματεύθηκε. Η αλήθεια πάνω απο όλα. Δίχως αλήθεια δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα.
Κι αυτό που προσωπικά ζητάω και στο οποίο ελπίζω είναι να προχωρήσουμε τώρα στην εθνική συμφιλίωση – ούτε οι προηγούμενοι ήταν δοσίλογοι και πουλημένοι, ούτε οι νυν είναι οι μόνοι πατριώτες και σχέδιο β ούτε υπήρχε ούτε υπάρχει, δυστυχώς- και όλοι μαζί να στηρίξουμε τη χώρα για το καλό όλων μας.
Και… Γιαννη Ζουγανέλη, μη βάζεις σπόρους εκεί που δε θα φυτρώσει τίποτα παρά μόνο τα ζιζάνια της διχόνοιας. Γιατί κι εγώ σ’ αγαπώ.

Αφροδίτη Αλ Σάλεχ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη

FT: Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών το 2019

«Ζηνοβία» με κρύο και χιόνια