Μέσω Φλαμπουράρη η απάντηση του Μαξίμου στον Γλέζο…

Ιδιαίτερο προβληματισμό και αναστάτωση προκάλεσε στο Μαξίμου η έντονη κριτική του Μανώλη Γλέζου σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία, την οποία θεωρεί διάψευση των προεκλογικών στόχων του ΣΥΡΙΖΑ. Κριτική υπήρξε και από άλλα στελέχη και βουλευτές του κόμματος, ωστόσο η ιστορική προσωπικότητα του Μανώλη Γλέζου σε συνδυασμό με την ευρύτατη αποδοχή του από την βάση του κόμματος, έκανε κύκλους της κυβέρνησης να αναζητούν λεπτούς χειρισμούς προκειμένου να δοθεί μια απάντηση.

H απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου δόθηκε διά του υπουργού Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη ο οποίος ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι: «Η Ευρώπη παρακολουθεί με ανακούφιση την απομόνωση των ακραίων φωνών της λιτότητας στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τη συμφωνία στο Eurogroup, ενώ παράλληλα πάνω από το 80% του ελληνικού λαού στηρίζει τη διαπραγμάτευση. Την ώρα, λοιπόν, που η δύσκολη μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη περιμέναμε μια πιο δίκαιη και νηφάλια αποτίμηση από ένα στέλεχος της εμπειρίας και της διαδρομής του Μανώλη Γλέζου». Είχε προηγηθεί διαρροή κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου που ανέφεραν: “Είναι πιθανόν ο Μανώλης Γλέζος να μην είναι καλά πληροφορημένος για τη σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση η οποία συνεχίζεται. Διαπραγμάτευση για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού”.

Στο σύντομο άρθρο του ο κ. Γλέζος ασκεί σκληρή κριτική και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση”. Θυμίζει δε τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της λιτότητας, των μνημονίων και της Τρόικας και προσθέτει: “Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη. Κρίμα και πάλι κρίμα…Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε. Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση”.

Ο κ. Γλέζος εκφράζει την κορυφή του παγόβουνου στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε προηγηθεί το Σάββατο ανακοίνωση της “Κομμουνιστικής Τάσης” του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αφού χαρακτηρίζει “υποταγή” την συμφωνία του Eurogroup ζητά να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο του κόμματος “που θα οδηγήσει σε αλλαγή πολιτικής και ηγεσίας”, ενώ έντονη κριτική καταγράφηκε και στην συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος.

Η κυβέρνηση επιμένει στην δική της ερμηνεία της συμφωνίας του Eurogroup και υποστηρίζει ότι κέρδισε χρόνο αποτρέποντας την τεχνική ασφυξία των ελληνικών τραπεζών για να κάνει ουσιαστική διαπραγμάτευση που θα επιβεβαιώσει τις βασικές της θέσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


FT: Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών το 2019

Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη

«Ζηνοβία» με κρύο και χιόνια