Το Ποτάμι: Μεταρρυθμίσεις κόντρα στις ανεδαφικές πολιτικές

Συγκεκριμένες αλλαγές σε κρίσιμους τομείς πρότεινε το Ποτάμι στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, καλώντας τον να αγνοήσει «τις φωνές που επιμένουν να υπερασπίζονται επικίνδυνες και ανεδαφικές πολιτικές».

«Το ΠΟΤΑΜΙ από την πρώτη στιγμή επισημαίνει ότι για να βγούμε από την κρίση πρέπει να προωθηθούν μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που θα κάνουν την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Με κράτος δίκαιο και σύγχρονο, που θα προστατεύει τους αδύναμους και θα επιτρέπει τη δημιουργία και την ανάπτυξη.

Σε αυτό το πλαίσιο προτείναμε στον υπουργό Οικονομικών κ.Γιάνη Βαρουφάκη να προχωρήσει σε συγκεκριμένες αλλαγές σε κρίσιμους τομείς, αγνοώντας τις φωνές που επιμένουν να υπερασπίζονται επικίνδυνες και ανεδαφικές πολιτικές. Οι αλλαγές που προτείναμε αφορούν μεταξύ άλλων, τη Δημόσια Διοίκηση με προϋπολογισμούς προγραμμάτων και επιχειρησιακά σχέδια δράσης, ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση και θεσμοθέτηση αυτόνομου οργανισμού είσπραξης δημοσίων εσόδων, αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα για την ενίσχυση των υγιών επιχειρηματικών προτάσεων και όχι των «εταιριών ζόμπι», επέκταση του πιλοτικού προγράμματος Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε όλες τις πραγματικά φτωχές οικογένειες, κανόνες και άδειες στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, κίνητρα για την νεανική επιχειρηματικότητα και τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Το ΠΟΤΑΜΙ έχει επεξεργασμένες προτάσεις για όλες τις μεγάλες αλλαγές, προτάσεις που είναι στη διάθεση των υπουργών της κυβέρνησης, αν και εφόσον αποφασίσουν να κινηθούν μπροστά και μεταρρυθμιστικά.»

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


FT: Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών το 2019

Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη

«Ζηνοβία» με κρύο και χιόνια