Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας συνεργάστηκε με τον Καμμένο γιατί του έδωσε λευκή επιταγή

Στο Βερολίνο θα βρίσκεται σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Δεν θα ενισχύσουμε αυτούς που θέλουν να πάνε πίσω την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τους ευρωβουλευτές της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των ευρωβουλευτών ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στην Ελλάδα έχουμε ένα πρόβλημα με τις λέξεις, πιθανότατα κάποιοι να εννοούν μεταρρυθμίσεις την οπισθοδρόμηση. Εμείς στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις θα είμαστε στο πλευρό του Τσίπρα».
Και συνέχισε επισημαίνοντας: «Οι πρώτες αποφάσεις για την παιδεία δεν είναι μεταρρύθμιση είναι οπισθοδρόμηση». Σε ζητήματα όμως πραγματικής σύγκρουσης όπως για παράδειγμα η φοροδιαφυγή και ο περιορισμός της διαφθοράς, αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα ψηφιστούν από το Ποτάμι.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δέχθηκε πολλές ερωτήσεις γιατί ο Αλέξης Τσίπρας συνεργάζεται με «ένα ακροδεξιό κόμμα». «Αυτή είναι απάντηση που πρέπει να δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και όχι εγώ», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Ίσως η απάντηση βρίσκεται σε αυτό που είπε ο Βαρουφάκης στο BBC ότι με το Ποτάμι θα έπρεπε να διαπραγματευτούμε ενώ από τον Καμμένο πήραμε λευκή επιταγή», κατέληξε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε επίσης ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης. Χωρίς τα διαπλεκόμενα βαρίδια της οικονομίας. Χωρίς συμφέροντα και συντεχνίες. Με αξιολόγηση και μείωση του δημοσίου. Με απελευθέρωση των επενδύσεων. Με προστασία στους αληθινά αδύνατους και όχι σε όλους αυτούς που παριστάνουν τους τυραννισμένους. Πρόοδος, μεταρρυθμίσεις, δικαιοσύνη! Χωρίς την αίσθηση δίκαιου επιμερισμού, το οποιοδήποτε πρόγραμμα θα πέσει στις ίδιες παγίδες».
«Αν ήμουν Θεσμός, θα πίεζα περισσότερο τους Έλληνες για μεταρρυθμίσεις και όχι για περικοπές», επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης και τόνισε ότι «δεν υπάρχει ανάκαμψη με συνεχή λιτότητα».

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη

«Ζηνοβία» με κρύο και χιόνια

FT: Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών το 2019