Τελεσίγραφο τεσσάρων μηνών από την «Αυγή» προς την κυβέρνηση

Διορία τεσσάρων μηνών στον Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς του για να αποδείξουν ότι «είναι όντως κυβέρνηση της Αριστεράς» δίνει ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης με άρθρο του που δημοσιεύει η εφημερίδα «Αυγή».

Το τελεσίγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα της Αριστεράς περιλαμβάνει τις εξής προτεραιότητες:

– Έχετε τέσσερις μήνες για να λύσετε τον γόρδιο δεσμό της διαπλοκής ΜΜΕ, πολιτικής εξουσίας, τραπεζικού συστήματος. Τέρμα τα κανάλια χωρίς άδειες, τέρμα τα θαλασσοδάνεια, τέρμα η φορολογική ασυλία και οι αλλεπάλληλες χαριστικές ρυθμίσεις.

– Να λειτουργήσει ξανά η δημόσια τηλεόραση, δημόσια στην κυριολεξία, ελεύθερη, αντικειμενική, ακομμάτιστη, μοντέρνα, ελκυστική, χαρούμενη.

– Καταργήστε ή έστω προσαρμόστε όλους τους νόμους που εμποδίζουν την ελευθερία της έκφρασης. Αλλάξτε τον τυποκτόνο νόμο για τις αγωγές έτσι ώστε να προστατεύονται ο αδύναμοι και όχι να λογοκρίνουν ή ακόμη και να πλουτίζουν οι δυνατοί. Καταργήστε κάθε λογοκριτικό νόμο που περιορίζει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης κι ας ουρλιάζουν οι θεούσες και οι παπάδες.

– Κλείστε αμέσως τις Αμυγδαλέζες και τα άλλα στρατόπεδα της ντροπής.

– Φτιάξτε έναν αντιρατσιστικό νόμο αντάξιο του ονόματός του, όχι σαν αυτούς που θα έφτιαχναν ο Μπαλτάκος με τον Αθανασίου. Δώστε αμέσως ιθαγένεια στα παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, ούτε μια μέρα στο ρατσιστικό καθεστώς των διακρίσεων.

– Να κλείσουν επειγόντως οι φυλακές υψίστης ασφαλείας και να πάψουν οι άλλες φυλακές να είναι αποθήκες ψυχών.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


FT: Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών το 2019

«Ζηνοβία» με κρύο και χιόνια

Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη