Ο Τάσος Κορωνάκης νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ- Επίδειξη δύναμης από την Αριστερή Πλατφόρμα

Με 102 ψήφους έναντι 64 του εκλεκτού της αριστερής πλατφόρμας Αλεκου Καλυβη, αλλά και 32 λευκά ο Τάσος Κορωνάκης εξελέγη νέος γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στην ψηφοφορία που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής. Ο 39χρονος Κορωνάκης ηταν η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

Τα 32 λευκά που καταγράφηκαν στην εκλογή του γραμματέα σύμφωνα με εκτιμήσεις κομματικών στελεχών, ανήκουν σε μέλη της ΚΕ που ανήκαν στην «προεδρική πλειοψηφία» και με τον τρόπο αυτό κατέγραψαν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική απόφαση να συνάψει την συμφωνία- πλαίσιο με τους δανειστές

Στην ένδεκα μέλη πολιτική γραμματεία του κομματος η προεδρική πλειοψηφική πτέρυγα εξέλεξε έξι μέλη, η Αριστερη Πλατφόρμα τέσσερα και η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας ενα.

Από την πλειοψηφία εκλέχθηκαν οι Ρανια Σβιγκου και Χριστοφορος Παπαδόπουλος (απο 60 ψήφους), ο Νασος ηλιοπουλος με 58, ο Πάνος Λάμπρου με 55 και οι Γιαννης Μπουρνούς και Παναγιώτης Ρηγας με 50. Από την Πλατφόρμα εξελέγησαν οι Σόφη Παπαδόγιαννη με 56, ο Στάθης Λεωτσακος με 51, Αλέκος Καλυβης με 49 και ο Αντώνης Νταβανελος με 47.

Απο την ΚΟΕ εξελέγη ο Ρούντι Ρινάλντι με 20 ψήφους.

Τροπολογία κατέβασε ο Λαφαζάνης- Διαφωνεί με την συμφωνία στο Eurogroup

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


«Ζηνοβία» με κρύο και χιόνια

Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη

FT: Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών το 2019