Οργισμένος ο Α. Τσίπρας με βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για τα κρατικά αυτοκίνητα

Οργισμένος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, σε σχέση με τις αναφορές ορισμένων βουλευτών του κόμματος στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ για τα βουλευτικά αυτοκίνητα.

Με έντονο ύφος, ο πρωθυπουργός έκανε αυστηρές συστάσεις προς όλους, για τις αντιδράσεις πουμ υπήρξαν στο θέμα. «Αισθάνθηκα παρά πολύ άσχημα την προηγούμενη εβδομάδα, όταν έμαθα ότι σε μία συνεδρίαση της ΚΟ υπήρξαν βουλευτές που ανέδειξαν ότι είναι αδιανότητο και λαϊκισμός- λέει- διότι είμαστε φτωχοί βουλευτές εμείς του ΣΥΡΙΖΑ, να παίρνουμε 6.000 ευρώ αλλά να δίνουμε 300-400 από αυτά για το αυτοκίνητο», είπε αρχικά.

«Προσέξτε σύντροφοι, δε μπορεί όταν είναι στην πλάτη μας κάτι, να το θεωρούμε λαϊκισμό και όταν αφορά την κοινωνία να είναι λαϊκή πολιτική. Και ούτε μπορείς εμείς να δείχνουμε ένα δείγμα γραφής στην κοινωνία ότι θα γίνουμε σαν τους άλλους. Τις πολιτικές μας αποφάσεις πρέπει να τις κρίνει η κοινωνία, αλλά να τις κρίνουμε και εμείς, να τις κρίνουν όλοι», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Εφιστώντας την προσοχή σε όλους, τους προειδοποίησε ότι από ορισμένες λεπτομέρειες διαμορφώνεται κλίμα για το «αν είμαστε ή δεν είμαστε σαν τους άλλους».

Αναφερόμενος στα εσωτερικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το κόμμα πρέπει να συζητά ανοιχτά. «Να κάνουμε κριτική, αυτοκριτική», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό, πλουραλιστικό, αλλά και ενιαίο, όχι ομοσπονδιακό.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη

FT: Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών το 2019

«Ζηνοβία» με κρύο και χιόνια