ΠΑΣΟΚ:Παραβίαση του Συντάγματος η μη κατάθεση της συμφωνίας στην βουλή

«Κραυγαλέα παραβίαση του Συντάγματος», αλλά και «μήνυμα ευτελισμού των εθνικών και ευρωπαϊκών θεσμών» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την «πεισματική», όπως αναφέρει, άρνηση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή την παράταση της δανειακής σύμβασης.
Σε σχετική ανακοίνωσή του, κάνει επίσης λόγο για «προσβολή της νομοθετικής αρμοδιότητας της Βουλής», ενώ καταγγέλλει πως η Πρόεδρος της Βουλής σε σύμπραξη με την κυβέρνηση καταστρατηγεί το Σύνταγμα και τον Κανονισμό προσπαθώντας να ακυρώσει ακόμη και τις διαδικασίες άμεσου κοινοβουλευτικού ελέγχου με τη μορφή επίκαιρων ερωτήσεων.
Σημειώνει δε ότι «αυτοί που τα μεθοδεύουν αυτά είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θεωρούσαν παραβίαση του Συντάγματος κάθε έκδοση ΠΝΠ και κάθε κατεπείγον νομοσχέδιο, δηλαδή διαδικασίες προβλεπόμενες ρητά από το Σύνταγμα».
Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι με τη στάση της στέλνει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, το μήνυμα ότι «οι βουλευτές της πλειοψηφίας διαφωνούν με την πολιτική της και τις δεσμεύσεις της χώρας, αλλά τους αρκεί να μην ψηφίσουν οι ίδιοι».
Καλεί τέλος την κυβέρνηση «επειδή στις 28.2.2015 έληξε η προηγούμενη παράταση που είχε εγκριθεί με νόμο του κράτους ψηφισμένο από τη Βουλή των Ελλήνων» να δώσει στη δημοσιότητα τα κείμενα που υπεγράφησαν ήδη ή θα υπογραφούν για την νέα παράταση και «να εξηγήσει με ποια νομική βάση και με ποια εξουσιοδότηση υπέγραψε ήδη ή θα υπογράψει».

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


«Ζηνοβία» με κρύο και χιόνια

FT: Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών το 2019

Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη