Σακελλαρίδης: Η συμφωνία δεν θα έρθει προς ψήφιση αλλά θα παρουσιαστεί

Μπορεί η συμφωνία της κυβέρνησης στο Eurogroup να μην έρθει προς ψήφιση ωστόσο θα παρουσιαστεί αναλυτικά στη Βουλή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στον Real όπου ανέφερε χαρακτηριστικά για τη συμφωνία ότι «μπορεί να μην πάρει την κοινοβουλευτική έγκριση, όμως ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να ανοίξει αυτό το ζήτημα στη βουλή με τον ίδιο να παρουσιάζει τη συμφωνία».

Όπως είπε: «Δεν φοβόμαστε το διάλογο, είναι ένα σημαντικό βήμα για να μπούμε σε μια νέα εποχή», και πρόσθεσε: «δεν αποφεύγουμε ψηφοφορία επειδή φοβόμαστε αντιδράσεις. Ο λόγος που επιλέγουμε να μην έρθει η συμφωνία για κύρωση σχετίζεται με το ότι πρόκειται για παράταση μιας υφιστάμενης δανειακής σύμβασης, η συζήτηση όμως θα είναι ανοιχτή και διαφανής».

Αναφερόμενο στο πως εκτιμά ότι περίπου το 40% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής τοποθετήθηκε αρνητικά για τη συμφωνία Βαφουφάκη, σημείωσε πως «στα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ είναι και ζήτημα ουσίας να διαφωνούμε ανοιχτά, για να βγαίνουμε πιο ισχυροί, δεν είμαστε ένα κόμμα που οι δελφίνοι διαφωνούν υπογείως, αλλά όταν έρθουν στη Βουλή αυτά τα ζητήματα θα υπάρχει συμφωνία»

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


FT: Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών το 2019

«Ζηνοβία» με κρύο και χιόνια

Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη