ΠΑΣΟΚ: Φύκια και μεταξωτές κορδέλες το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

Σκληρή κριτική ασκεί στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας την ότι «παίζει με τον πόνο και τα προβλήματα των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων» και σημειώνοντας ότι επιχειρεί να πωλήσει τα «φύκια» του σχεδίου νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ως «μεταξωτές κορδέλες».
Το κόμμα δηλώνει ότι θα υπερψηφίσει «κάθε πρόσθετο θετικό μέτρο με ουσιαστικό όμως περιεχόμενο και διασφαλισμένη χρηματοδότηση», προσθέτοντας ότι «δεν θα συμπράξουμε όμως στην εξακολούθηση της παραπλάνησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων».
Όπως παρατηρεί σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ:
«α. Δεν περιλαμβάνει καμία πρόβλεψη για την επέκταση και εφαρμογή σε όλη την Ελλάδα του θεσμού του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
β. Δεν περιλαμβάνει δυστυχώς καμία δέσμευση για το πόσοι και ποιοι δικαιούνται παροχές σίτισης και δωρεάν ρεύματος.
γ. Το νομοσχέδιο δυστυχώς δεν αφορά κυρίως την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας. Αποτελεί το «φερετζέ» για να περάσουν άσχετες και φωτογραφικές διατάξεις διορισμών αναπληρωτών Γενικών Γραμματέων, με στρατιά μετακλητών και συμβούλων.
δ. Αποτελεί κοροϊδία επίσης ο χρόνος που δόθηκε για τη διαβούλευση. Το νομοσχέδιο αναρτήθηκε στις 2 Μαρτίου στις 23:00 και ο χρόνος που δόθηκε για σχόλια ήταν ως τις 3 Μαρτίου στις 14:00. Αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης για τη διαβούλευση και τον κοινωνικό διάλογο».

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


«Ζηνοβία» με κρύο και χιόνια

FT: Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών το 2019

Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη