Στρατιώτες στα γήπεδα!

 

Η προκλητική κίνηση των ποδοσφαιριστών της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Τουρκίας, κατ’ εντολή των στρατοκρατών της Άγκυρας προφανώς, να χαιρετίσουν στρατιωτικά στη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της χώρας τους πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα με την Αλβανία, παραβιάζει κατάφωρα το πνεύμα του αθλητισμού. Την ίδια κίνηση έκανε και Τούρκος αθλητής κατά την διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος γυμναστικής. Πρόκειται για συμβολική κίνηση που προσβάλλει τις αθλητικές αξίες της παγκόσμιας συνεργασίας, της ειρηνικής συμβίωσης και της καταπολέμησης της βίας. Περιμένουμε να επιβληθούν από την UEFA και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γυμναστικής παραδειγματική τιμωρία στις αντίστοιχες ομοσπονδίες της Τουρκίας.
Είναι φανερό ότι ο Ερντογάν, ενθαρρυμένος από την ανοχή των επικίνδυνων και αλλοπρόσαλλων Τραμπ και Πούτιν και αξιοποιώντας την αφωνία του ΟΗΕ, συνεχίζει την επίδειξη πρωτοφανούς θράσους απέναντι στην ανθρωπότητα. Βαφτίζει «τρομοκράτες» όσους θεωρεί ότι απειλούν την κυριαρχία του στο εξωτερικό και «πραξικοπηματίες» τους πολιτικούς του αντιπάλους στο εσωτερικό προκειμένου να τους εξοντώσει οριστικά.
Η εγκληματική δραστηριότητα του Σουλτάνου δεν αντιμετωπίζεται με εκκλήσεις, με προειδοποιήσεις ή με αόριστα ψηφίσματα καταδίκης της παράνομης δραστηριότητάς του. Καμιά εθνική, θρησκευτική ή γεωπολιτική σκοπιμότητα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον σαν πρόσχημα σιωπής. Η ανοχή είναι συνενοχή. Είναι καιρός να παρθούν άμεσα μέτρα από τα θεσμικά όργανα της παγκόσμιας κοινότητας που θα τον υποχρεώσουν να σταματήσει την δολοφονία χιλιάδων αμάχων Κούρδων στη Συρία.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ