Παλμύρα: Εκατοντάδες εκτελέσεις παιδιών και αμάχων από τους Τζιχαντιστές

Τραγικά είναι τα στοιχεία του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), σύμφωνα με τα οποία το Ισλαμικό κράτος εκτέλεσε τουλάχιστον 217 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους άμαχοι, αφότου κατέλαβε πριν από εννέα ημέρες ένα μέρος της συριακής επαρχίας Χομς που περιλαμβάνει την Παλμύρα. Για 400 νεκρούς κάνουν λόγο τα συριακά ΜΜΕ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) ανέφερε πως διαθέτει αποδείξεις ότι εκτελέστηκαν 67 άμαχοι, ανάμεσά τους παιδιά, και 150 μέλη των συριακών δυνάμεων από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε διάφορες περιοχές της επαρχίας Χομς από τις 16 Μαΐου.

«Το Παρατηρητήριο επιβεβαίωσε πως το Ισλαμικό κράτος εκτέλεσε 67 αμάχους, από τους οποίους 14 ήταν παιδιά και 12 γυναίκες στη Σούκνα, στην Αμορίγια, γύρω από τους στρατώνες των αξιωματικών στην Παλμύρα», ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση, που έχει την έδρα της στη Βρετανία, αναφερόμενη σε διάφορες περιοχές που βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Χομς. «Το ΙΚ εκτέλεσε επίσης περισσότερα από 150 μέλη των ενόπλων δυνάμεων» και παραστρατιωτικούς του καθεστώτος της Δαμασκού και άλλους που κατηγορήθηκαν ότι ήταν πληροφοριοδότες του καθεστώτος, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, ολόκληρες οικογένειες εκτελέστηκαν, ανάμεσά τους μικρά παιδιά με τους γονείς τους. «Η πλειονότητα των εκτελέσεων έγινε στην Παλμύρα. Ορισμένα θύματα σκοτώθηκαν με σφαίρες, άλλα αποκεφαλίστηκαν ή σφαγιάστηκαν με μαχαίρια».
Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, 600 άνθρωποι, ανάμεσά τους και μέλη των ενόπλων δυνάμεων, φιλο-κυβερνητικοί μαχητές και άμαχοι που κατηγορούνται ότι είχαν σχέση με το καθεστώς, συνελήφθησαν εξάλλου από το EI κατά τη διάρκεια της προέλασής του.

Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η Παλμύρα έπεσε στα χέρια του Ισλαμικού κράτους στις 21 Μαΐου, έπειτα από μάχες με τις δυνάμεις του καθεστώτος. Πλέον το Ισλαμικό κράτος ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των επαρχιών Ντέιρ Έζορ και Ράκα (βόρεια Συρία) και διαθέτει ισχυρή παρουσία στις επαρχίες Χασάκα (βορειοανατολικά), Χαλέπι (βόρεια), Χομς και Χάμα (κέντρο). Ελέγχει επίσης σχεδόν το σύνολο των περιοχών πετρελαίου και φυσικού αερίου της Συρίας, που του εξασφαλίζουν μία σημαντική πηγή εσόδων.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


FT: Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών το 2019

Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη

«Ζηνοβία» με κρύο και χιόνια