Αυτό δεν είναι το καπέλο μου

Το βιβλίο αυτό το αγόρασα όταν ο Πέτρος ήταν μόλις δύο και κάτι χρονών, πολύ μικρός ακόμα για να καταλάβει την ιστορία με το μικρό ψαράκι που έκλεψε ένα καπέλο. Όμως, όταν το είδα στα ράφια του βιβλιοπωλείου, δεν μπόρεσα να αντισταθώ και το αγόρασα για τότε που θα έφτανε η «σωστή» ηλικία. Αργότερα έψαξα και την ιστορία πίσω από τον εκδοτικό οίκο Κόκκινο που έχει την έδρα του στην Καλαμάτα. Και ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Ο Γιώργος Κουραβέλος πήγε στο Παρίσι για σπουδές, έζησε πέντε χρόνια στο Παρίσι και γύρισε φέρνοντας μαζί του μια σύζυγο εκδότρια και δύο κόρες. Μαζί με την Νοεμί, ξεκίνησαν το Κόκκινο το 2009, εκδίδοντας θησαυρούς κλασικής και σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας.

Ένα ψάρι έκλεψε ένα καπέλο.
Και μάλλον δεν το είδε κανείς. Μάλλον.

Αυτό το καπέλο δεν είναι δικό μου. Μόλις το ‘κλεψα. Το ‘κλεψα από ένα μεγάλο ψάρι. Κοιμόταν όταν του το πήρα. Και μάλλον θα κοιμάται για πολύ ακόμα. Αλλά, ακόμα και όταν ξυπνήσει, μάλλον δεν θα το πάρει είδηση. Και να, όμως, που κάτι πήγε στραβά.

Το βιβλίο του Καναδού Τζόν Κλάσεν είναι εντυπωσιακό από όλες τις απόψεις. Απλό στην εικονογράφησή του και χωρίς περιττά λόγια — και όμως, τόσο περιεκτικό…

Διαβάστε τη συνέχεια στο dim/art

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας,

Γιώργος Θ. Τζιας: Ήχος ελικοπτέρου – εκδ. Οροπέδιο

Γιάννης Βούλγαρης: Ελλάδα - Μια χώρα παραδόξως νεωτερική