Λυκ. Λιαρόπουλος: Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ
Εβδομήντα χρόνια ψέματα
Εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Σελίδες: 216

Τιμή:  12.00 €

Σε αυτό το βιβλίο υπάρχει μία προσωπική ιστορία εβδομήντα χρόνων, αλλά και μία ματιά στη δική μας, την ιστορία της Ελλάδας. Αναμφισβήτητα προσωπική και αυτή, περιλαμβάνει όσα έζησα, ένιωσα, στερήθηκα, αλλά, κυρίως, ευλογήθηκα να γνωρίσω. Είναι η ματιά ενός «τυχερού» ανθρώπου που έζησε σαν «ντόπιος» στη άλλη χώρα όπου ανδρώθηκε και, ίσως, γι’ αυτό, σαν «ξένος» στη δική του χώρα. Σε όλη μου τη ζωή, η φράση «Όπου και αν πάω, η Ελλάδα με πληγώνει» ήταν στο μυαλό μου.

Η αγάπη μου και η λαχτάρα για «δημιουργία», παρά τη συμμετοχή μου, δεν ταίριαξε με τα ιστορικά γεγονότα και την πραγματικότητα των εβδομήντα αυτών ετών. Καθώς τελειώνει το «λάδι», η ανάγκη να «εξομολογηθώ» ήταν έντονη. Τόσο σε βαθιά προσωπικό επίπεδο όσο και ως σχολιασμός της ζωής που έζησα.

LiaropoulosL1Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος είναι Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής, Οργάνωσης, και Οικονομικών της Υγείας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, 1987-2011. Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, σπούδασε στις ΗΠΑ 1963-1974, B.Α. Hamilton College, PhD Michigan State University. Σύμβουλος Υπουργού Υγείας Σπ. Δοξιάδη, Υποδιοικητής του ΙΚΑ 1984-87, Ιδρυτικός Πρόεδρος-Γεν. Διευθυντής του Α’ ΠεΣΥΠ Αττικής 2000-2003. Εκπρόσωπος του Υπ. Υγείας στην Επιτροπή Υγείας του ΟΟΣΑ 1994-2015. Συγγραφέας δύο Πανεπιστημιακών Συγγραμμάτων και έξι βιβλίων και τακτικός αρθρογράφος στον Τύπο.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας,

Γιώργος Θ. Τζιας: Ήχος ελικοπτέρου – εκδ. Οροπέδιο

Γιάννης Βούλγαρης: Ελλάδα - Μια χώρα παραδόξως νεωτερική