Τολμάει να μιλάει!

 

Η εκδήλωση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Ε.Μ.Σ) δεν είχε σαν στόχους της παρά την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στις πολιτικές εξελίξεις και την βράβευση του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου. Το ξέπλυμα στην ουσία της πολιτικής τους διαδρομής κατά τα τελευταία 15 περίπου χρόνια.

Ο πρωθυπουργός της τραγικής για την οικονομία – και όχι μόνον – περιόδου 2004-2009, ο άνθρωπος που στήριξε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με αντάλλαγμα την συγκάλυψη των ευθυνών της διακυβέρνησής του και εγγυητές τους Παυλόπουλο-Παπαγγελόπουλο, προειδοποίησε από το βήμα της Ε.Μ.Σ. για τις «δύσκολες αποφάσεις» που πρέπει να παρθούν και τις «θυσίες» που θα χρειαστούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Για τη δικές του ευθύνες δεν είπε τίποτα, ούτε και για την προσπάθεια απόκρυψής τους με την δικαστική δίωξη κατά της ΕΛΣΤΑΤ και του – αθωωθέντα κατ’ επανάληψη – επικεφαλής της Ανδρέα Γεωργίου. Όπως δεν είπε τίποτα για την εκκωφαντική και ένοχη σιωπή του στη δεκαετία της κρίσης, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια. Το νόημα της παρέμβασής του ήταν ότι τώρα πλέον είναι παρών, εντός και εκτός των τειχών, και ότι δεν είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί από τα δικαιώματα της δυναστείας, στα οποία συμπεριλαμβάνεται φυσικά και ο Προεδρικός ρόλος του Παυλόπουλου.

Ας ελπίσουμε ότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν θα μας επιφυλάξει κάποια δυσάρεστη έκπληξη τόσο για τον πρώην πρωθυπουργό, όσο και για τον σημερινό ΠτΔ. Οι άνθρωποι που έχουν τόσο μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για την πορεία της χώρας με τη στάση τους προ και κατά τη διάρκεια της κρίσης, δεν μπορούν και δεν θα έχουν την συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως των πολιτών της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ