Για να μείνει όρθιος ο ίδιος

Ο Α. Τσίπρας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον Κ. Μητσοτάκη αλλά αυτό δεν είναι τίποτα νέο.

Περισσότερο φοβάται την αμφισβήτηση της ηγεσίας του μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν είναι πια κρυφό ότι ήδη έχει (εκ των πραγμάτων) τεθεί ανοικτά στα όργανα και στα πηγαδάκια του ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα της ηγεσίας, αφού σε κανένα κόμμα δημοκρατικής χώρας δεν έχει μείνει ο ίδιος αρχηγός μετά από αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες, που συνοδεύονται μάλιστα από δημοσκοπική κατακρήμνιση των ποσοστών του κόμματος και της δημοφιλίας του αρχηγού του.


Επιχειρεί λοιπόν να αλλάξει την εσωκομματική ατζέντα με μία αποκλειστικά επικοινωνιακή «φυγή προς τα εμπρός».

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει αποφασίσει να δημιουργήσει μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και ει δυνατόν στην κοινωνία προεκλογική ατμόσφαιρα αλλά επειδή οι συνθήκες δεν σηκώνουν εκλογές επινόησε να παρουσιάσει την επιλογή του ως δήθεν απάντηση στον Κ. Μητσοτάκη επειδή δήθεν προετοιμάζει εκλογές.


Γι αυτό και μόνο αποφάσισε να πάει σήμερα Ζάππειο. 

Για να αναπαράξει σε συνθήκες επικοινωνιακής φιέστας την πρόταση «πάρε κόσμε εδώ και τώρα» που πριν από λίγες ημέρες αντιμετωπίστηκε με παγερή αδιαφορία από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.

Για να δημιουργήσει επικοινωνιακό θόρυβο κινητοποιώντας όλα τα τσιράκια του στο κόμμα, στα ΜΜΕ και στα ΜΚΔ με επίκεντρο ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ.

Για να φιμώσει τις εσωκομματικές συζητήσεις και τους προβληματισμούς γύρω από το υπαρκτό πια ζήτημα της ηγεσίας.


Για ακόμη μία φορά ο Α. Τσίπρας θα αποδειχθεί ανίκανος να προσαρμοσθεί σε συνθήκες μη διχασμού.

Βλέποντας την πλατιά επιδοκιμασία της κοινωνίας στον απόλυτα επιτυχημένο τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετώπισε την διπλή κρίση στον Έβρο και στην Δημόσια Υγεία επιχειρεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα παρουσιάζοντας το μαύρο άσπρο.


Με τσαλακωμένο το ηγετικό του προφίλ στο κόμμα και με την εκφρασμένη αδιαφορία της κοινωνίας για τις τυχοδιωκτικές επιλογές του πάει Ζάππειο.


Περισσότερο ενδιαφέρον θα έχει το κουτσομπολιό περί εμφάνισης με γραβάτα αφού τα υπόλοιπα μας είναι ήδη γνωστά:

Θα μοιράσει δισεκατομμύρια από το μπαλκόνι και θα επιχειρήσει μέσα σε κλίμα πόλωσης και διχασμού να διαστρεβλώσει, να συκοφαντήσει, ακόμα και να μειώσει ηθικά όσους στέκονται εμπόδιο στο σχέδιό του να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην καραμέλα  που επιθυμεί.

Μοναδική διαφορά θα είναι ότι αντί για μνημονιακές τσιρίδες θα υιοθετήσει έναν μειλίχιο τόνο πιστεύοντας ότι όλα παίζονται στο περιτύλιγμα, στην επικοινωνία.


Ο Α. Τσίπρας έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται μόνο για την εξουσία.

Όχι για τη χώρα μας.

Προς το παρόν και με αρχή την αυριανή του φιέστα θα επιχειρήσει να καθαρίσει το εσωκομματικό σανολίβαδο από τις αμφισβητήσεις.


Γι αυτό, πολύ θα ήθελε εκλογές.

Δεν φοβάται το ότι θα τις χάσει γιατί ξέρει ότι αυτό θα συμβεί όποτε και αν γίνουν.

Να κερδίσει χρόνο θέλει, ώστε ίσως με ένα σχετικά καλό εκλογικό ποσοστό να έχει μπροστά του αρκετό χρόνο για να εξαφανίσει τους επίδοξους διαδόχους του.

Πάντα στο πλαίσιο των νεοσταλινικών δημοκρατικών διαδικασιών τύπου NOVARTIS στις οποίες και είναι εκπαιδευμένος.


Το πρώτο πληθυντικό του «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ»  είναι η μεταμφίεση του πρώτου ενικού «ΜΕΝΩ ΟΡΘΙΟΣ».


Θα το διασκεδάσουμε λοιπόν συντρόφισσες και σύντροφοι.


Προς το παρόν όμως ας κρατήσουμε το γεγονός ότι επιλέγοντας ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ να εμφανιστεί την ίδια μέρα και ώρα με τον πρωθυπουργό, θύμισε ότι είναι ένας πολιτικός σαλτιμπάγκος, έτοιμος κάθε στιγμή να μετατρέψει τους δημοκρατικούς κανόνες σε εργαλείο επιβολής της θέλησής του.


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ