Αντιστρέφοντας τον Ζολώτα

Ο κατά φαντασίαν (μου) νεαρός που «έγραψε» το παρακάτω δεν είχε ακούσει τον Ζολώτα στην περίφημη ομιλία του που μίλησε αγγλικά χρησιμοποιώντας μόνο ελληνικές λέξεις, ούτε είχε διαβάσει την ομιλία που ήταν εγκώμιο της παγκοσμιότητας της ελληνικής γλώσσας. Για την ακρίβεια δεν ήξερε κάν ποιος ήταν ο Ζολώτας, ούτε ότι ήταν επί πολλά χρόνια Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ούτε ότι είχε διατελέσει πρωθυπουργός για κάποιους μήνες το ?89 -?90.

Ο κατά φαντασία νεαρός λοιπόν περιγράφει το τι κάνει μια μέρα, μετά τον μακροχρόνιο εγκλεισμό λόγω του ιού, χρησιμοποιώντας λέξεις οικείες στα αυτιά του, στις συζητήσεις με συνομήλικους του, στα ακούσματα από προγράμματα της τηλεόρασης. Ένα δείγμα κατάπτωσης της ελληνικής γλώσσας.

«Στο ριζόρτ που αριβάρισα στην ριβιέρα έχει ρεστωράν, έχει νάιτ κλαμπ, μπιτσόμπαρο, αλλά πίτσες  γιοκ σε γουόκινγκ ντίστανς. Στο ράδιο με ντοπάρει σαουντ τρακ από φιλμ. Στην τι-βι βίντεο από σολντάουτ κόνσερτ σε σίκουενς με ντοκυμαντερ για σωβινιστικό ντιμπέιτ φουλ με φέικ νιουζ και χοαξες.

Τα μπλοκάρω για να κουλάρω

Φουλάρω την κούρσα με βενζίνη, μαρσάρω το μοτέρ και αριβάρω σε φαστφουντάδικο, δίπλα στο ντράιβ-ιν σίνεμα που τόχα γκουγκλάρει στο ιντερνέτ και τόχω μαρκάρει στο γκουγκλ μαπ με το αι-φόουν μου. Αντί για ρουμ σερβις ή για ντελίβερι σερβιρίζομαι πίτσα.

 

Κάνω  μπουτ-ριμπουτ στο τάμπλετ μου και ποστάρω τη φάτσα μου στο φέις μπουκ.

 

Τζόιν δε κλαμπ, λέω για τους φόλοουερς και τα λάικς. Με ντοπάρει να φλερτάρω στο σκριν, να ιντριγκάρω ένα κλάστερ από γκόμενες ιντερνετικές γύρω από το κόνσεπτ ενός χάι ρισκ πρότζεκτ. Με εξιτάρει πολύ αυτό το ντηλ νταρλινγκς.

Σαν φόλοου-απ τουιτάρω το φινάλε του ντέρμπυ με το νοκ-αουτ. Φάιναλι! Αντε για να σπικάρουμε φέις του φέις. Γιατι το λοκντάουν μας είχε ιν-χάουζ φορ γκουντ ακόμα και τα γουικεντς».  

 

Με τις υγείες μας. Εθνική της Ελλάδος γλώσσα γειά σου ! 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ