Μπορεί να αλλάξει τη φύση του ο σκορπιός;

Μια φορά κι ένα καιρό ένας σκορπιός ήθελε να περάσει στην αντίπερα όχθη του ποταμού. Το φουσκωμένο ποτάμι, όμως, δεν του το επέτρεπε. Βρήκε λοιπόν έναν βάτραχο και του ζήτησε να τον περάσει απέναντι. Ο βάτραχος δίστασε, λέγοντας «κι αν με τσιμπήσεις και πεθάνω;». Ο σκορπιός τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα το πράξει, αφού τότε θα πνιγεί και ο ίδιος. Ο βάτραχος πίστεψε το επιχείρημα του σκορπιού, τον κουβάλησε στην πλάτη του, αλλά στη μέση της διαδρομής ο σκορπιός υπάκουσε στη φύση του. Πριν πεθάνει ο βάτραχος και πνιγεί και ο σκορπιός του λέει: «μα τώρα θα πνιγείς και εσύ με αυτό που έκανες». Και ο σκορπιός απάντησε: «πώς θα μπορούσα να μην υπακούσω στη φύση μου;»


Προ τριών ημερών ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρας σε μία σημαντική δήλωσή του  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μας εξέπληξε ευχάριστα, συμφωνώντας με την κυβέρνηση στο κλείσιμο των συνόρων και στην αποτροπή της παράνομης εισόδου σε δεκάδες χιλιάδες μεταναστών στη χώρα. Όλοι την επικροτήσαμε και την χειροκροτήσαμε δημοσίως. Όμως, την επομένη ημέρα είχαμε τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερο τη τάξη στο κόμμα Π. Σκουρλέτη να διαψεύδει τους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι παρερμηνεύουν αυτά που είπε ο Τσίπρας. Ακολούθησε στο ίδιο μοτίβο η Σία Αναγνωστοπούλου και αρκετά άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.


Η κορύφωση, όμως, της διάψευσης της δήλωσης του Τσίπρα ήρθε εμμέσως μόλις προχθές από τον δεύτερο τη τάξη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ,  κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο. Ο κύριος αυτός δήλωσε μέσα στη Βουλή ότι συμφωνεί απολύτως με το περιεχόμενο της διαδήλωσης έξω από την Ελληνική Πρεσβεία του Λονδίνου. Τα πλακάτ αλλά και το κείμενο διαμαρτυρίας επαναλάμβαναν την προπαγάνδα του Ερντογάν για δήθεν δολοφονία ενός παιδιού από πλαστικές σφαίρες των Ελλήνων λιμενικών στο Αιγαίο και απαιτούσαν ανοικτά σύνορα με το σύνθημα «Welcome Refugees”. Ο ίδιος ο Α. Τσίπρας βέβαια προ δέκα ημερών μας είχε πει ότι όλα όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στον Έβρο είναι σκηνοθετημένα από την κυβέρνηση και ότι οι Έλληνες συνοριοφύλακες χρησιμοποιούν ασύμμετρη βία κατά των δυστυχισμένων ανθρώπων, που ζητούν άσυλο.


Κάποιοι αφελείς πιστεύουν ακόμη ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή, που εξέφρασε ο Α. Τσίπρας στο δελτίο ειδήσεων του MEGA. Ο σκορπιός, όμως, δεν αλλάζει τη φύση του. Έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι Τζανακόπουλος, Σκουρλέτης, Αναγνωστοπούλου και πολλοί ακόμη εκφράζουν την ψυχή του. Ο Τσίπρας, επιχειρώντας να προσεγγίσει τον προοδευτικό χώρο,  υποκρίνεται ότι συμβαδίζει με την πλειονότητα των πολιτών, οι οποίοι συμφωνούν με τις αποφασιστικές ενέργειες της κυβέρνησης για προάσπιση των ευρωπαϊκών συνόρων και την ακεραιότητα της Ελλάδας. Ενδέχεται βέβαια να αδυνατεί να επιβάλει την άποψή του στα στελέχη του κόμματός του. Όμως, εν προκειμένω, οι Έλληνες πολίτες στην τεράστια πλειονότητα έχουν αντιληφθεί ότι η εθνική ομοψυχία και η στοίχιση δίπλα στην υπεύθυνη κυβέρνηση της χώρας είναι οι μόνες ασφαλιστικές δικλείδες για την αντιμετώπιση της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Και ο ΣΥΡΙΖΑ αργά ή γρήγορα θα απομονωθεί και θα συρρικνωθεί.


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ