Καρναβάλια...
Το κανονικό Καρναβάλι της εποχής αναβάλλεται για λόγους δημόσιας υγείας. Η παγκοσμιοποίηση του κορωνοϊού έχει ήδη σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή μας και θα έχει ακόμα σοβαρότερες αν δεν αντιμετωπιστεί από την παγκόσμια κοινότητα με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Έτσι κι αλλιώς η γιορτή είναι πρώτα απ? όλα μέσα μας, είναι κέφι και διάθεση και απ? αυτή την άποψη είχε ήδη αναβληθεί. Στο αποκριάτικο καρναβάλι φοράμε άλλες μάσκες...

Τα άλλα «καρναβάλια» συνεχίζονται κανονικά. Η παρέλαση - προστατευομένων και μη - μαρτύρων στην προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο αποκαλύπτει τις θλιβερές πτυχές μιας σκευωρίας που στήθηκε με πρωταγωνιστές κορυφαία στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης και αποκλειστικό στόχο την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων Οι μάσκες πέφτουν, όσο κι αν κάποιοι επιμένουν να τις φοράνε ακόμα.

Ο - πρώην πρύτανης και νυν περιφερειάρχης - βασιλιάς καρνάβαλος του προσφυγικού οδεύει προς το κάψιμό του. Ο λαϊκισμός αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά καταστροφικός, ανεξάρτητα από το χρώμα με το οποίο βάφει τον εκλογικό χάρτη της χώρας. Οι κυβερνητικοί χειρισμοί ωστόσο, στο κρισιμότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει - και θα αντιμετωπίσει - η χώρα, κάθε άλλο παρά σοφοί αποδείχτηκαν. Η εφαρμογή του αναγγελθέντος σχεδίου, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει χρόνιο πρόβλημα αξιοπιστίας προς την πολιτεία, πρέπει να ξεκινήσει από μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τους πολίτες - άμεση απονομή ασύλου, επαναπροωθήσεις, ευρωπαϊκή διαχείριση - και όχι από επίδειξη δύναμης. 


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ