Χερ Κάμμεν

Βρε, βρε, νεύρα! Είπε ο Καμμένος -που τα συνηθίζει κάτι τέτοια και καλά θα κάνει να τα κόψει- ότι αν οι δανειστές «χτυπήσουν» την Ελλάδα, θα δώσουμε κι εμείς στους μετανάστες χαρτιά να πάνε στο Βερολίνο. Μια «απειλή» της πλάκας δηλαδή. Πρώτον, γιατί οι μετανάστες δεν είναι τετράποδα να τα φορτώσουμε στα φορτηγά και να τα στείλουμε στην καγκελαρία. Και δεύτερον, γιατί οι πάντες ξέρουν ότι η σημερινή κυβέρνηση ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο.

Το τι ακολούθησε όμως εξαιτίας αυτής της ρουκέτας δεν λέγεται. Πόλεμος οργίλων γερμανικών δηλώσεων. Πυρ ομαδόν κατά της ελληνικής κυβέρνησης από χριστιανοδημοκράτες, σοσιαλδημοκράτες, δημοκράτες, ευρωπαϊστές, αντιευρωπαϊστές. Γερμανούς εννοείται. Όλη η αφρόκρεμα της πολιτικής των Μνημονίων επί ποδός. Να διώξουμε την Ελλάδα από τη Σένγκεν. Να της κόψουμε τα λεφτά. Να της κόψουμε τον βήχα. Να την κάνουμε και να τη ράνουμε.

Προς το μεγαλομανιακό φέρνει το πράγμα. Γιατί από επίσημα και ανεπίσημα γερμανικά χείλη έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια όσα σέρνει η σκούπα. Τεμπέληδες, κλέφτες, διεφθαρμένοι, ανίκανοι, μπαγαμπόντηδες. Έχουμε φάει -κι ακόμα τρώμε- θράσος και εκβιασμούς με το τσουβάλι. Έχουμε υποστεί μεταχείριση περίπου κατεχόμενης χώρας, που μόνο της δικαίωμα είναι η υπακοή. Μόλις προχθές ο έξοχος Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε άλλο ένα θρασύτατο τελεσίγραφο. Μεταρρυθμιστείτε ή θα σας…

Μπροστά σε τέτοια συμπεριφορά, η δήλωση του Καμμένου είναι πταίσμα. Άλλο Ελλάδα, όμως, κι άλλο Γερμανία. Την άρπαξαν και την περιφέρουν δήθεν οργισμένοι. Επί της ουσίας ποιος πρώτος και ποιος πιο πολύ θα συγκινήσει το κοινό της «Bild»: Να πώς μιλάνε οι αχάριστοι Έλληνες για τη μεγάλη χώρα μας! Τολμούν να μας απειλούν! Χρησιμοποιούν τους μετανάστες για να μας κηρύξουν τον πόλεμο! Μπούρδες δηλαδή και ανοησίες, εκατό φορές πιο άδικες και ηλίθιες από τη δήλωση που τις προκάλεσε. Και χίλιες φορές πιο δηλητηριώδεις.

Αν τον έλεγαν χερ Κάμμεν και έλεγε να στείλουν την Ελλάδα στην κόλαση -πόσες φορές δεν το έχουν πει οι διάφοροι χερ;-, ρουθούνι δεν θα άνοιγε. Αλλά τώρα πλημμύρισε τους εραστές των Μνημονίων, των εκβιασμών και της γερμανικής υπεροχής η οργή. Η οποία ουδόλως κάνει την εμφάνισή της όταν μιλάμε, παραδείγματος χάρη, για το Δίστομο, τις αποζημιώσεις, το αναγκαστικό δάνειο. Ο Καμμένος τούς μάρανε…

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ