«Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Οι περισσότεροι άνθρωποι διαπράττουν συνήθως το κεφαλαιώδες σφάλμα να βασίζονται σε υποθέσεις εργασίας που τους υπαγορεύει η δική τους λογική. Με τη λογική που διαθέτουμε οι περισσότεροι οπαδοί του διαφωτισμού, είναι αδύνατο να αντιληφθούμε τη νοοτροπία κάποιου που αντλεί έμπνευση από θρησκευτικά ή κοσμικά δόγματα. Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ περιέχουν κάθε ιστορική μορφή Μαρξισμού και μερικές νεόκοπες, όμως δεν συμπεριλαμβάνουν καμιά συνιστώσα Σοσιαλδημοκρατική, Σοσιαλιστική και (Θεός φυλάξει) Φιλελεύθερη.

Πώς μπορέσαμε να πιστέψουμε ως τώρα ότι οι άρχοντες μας, του 36%, ήταν δυνατό να συμμεριστούν τις ανησυχίες μιας χώρας που ελπίζει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Ποιος από όλους τους υπουργούς μας δεν θα συμμετείχε στην προετοιμασία αυτής της ωραίας πλεκτάνης που στήθηκε εις βάρος της αφέλειας μας! Μπράβο στον κ. Τσίπρα και τους συμβούλους του που στάθηκαν αντάξιοι της μεγάλης παράδοσης των καταλήψεων και της απόκρυψης στα ΑΕΙ, στην οποία αρίστευσαν τόσα σπουδαστικά χρόνια.

Πώς μπορέσαμε να πιστέψουμε ότι τα άτομα αυτά ήταν δυνατό να έχουν την παραμικρή συγγένεια με τους πραγματικούς δημοκρατικούς πολίτες!

Η επιστροφή πάντως στη δραχμή θα επιτρέψει στους διαχειριστές της να εξαγοράσουν νέους οπαδούς, και μάλιστα φτηνά, με προσλήψεις στο Δημόσιο, το οποίο θα διευρύνεται συνεχώς, και στον ιδιωτικό τομέα. Πριν ακόμα ανακοινωθεί η ιδέα του δημοψηφίσματος, την αποφράδα ημέρα της 26ης Ιουνίου 2015, ο κ. Στρατούλης μας διαβεβαίωνε κιόλας ότι μόνο οι πρώτοι μήνες στη δραχμή θα είναι δύσκολοι. Θα βρεθεί προ μεγίστης εκπλήξεως και αυτός και οι δικοί του, καλοί στην παραλλαγή αλλά, από ό,τι είδαμε, ολότελα ανίκανοι στη διοίκηση.

* Άρθρο στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων…

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ