Εμείς οι προδότες

athensvoice.gr

Έχω βαρεθεί να ανήκω στους προδότες, τους μειοδότες, τους γερμανοτσολιάδες, κουράστηκα πια. Δεν είμαστε πολλοί. Παρόλο τον μικρό αριθμό μας, έχουμε παρασύρει μια χώρα τόσα χρόνια να μένει εγκλωβισμένη στα μνημόνια, στην ΕΕ των «γκάνγκστερ», στο ευρώ, στο ΝΑΤΟ, στους διεθνείς οργανισμούς που καταπιέζουν το φρόνημα των ελληναράδων αγωνιστών της μερέντας. Διαπιστώνω με θλίψη την καταστροφή που έχουμε προκαλέσει στη χώρα. Αλλά τώρα με τη συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία ξεχείλισε το ποτήρι της οργής. Νέες κατηγορίες για προδότες, μειοδότες, ξεπουλημένους, κρεμάλες και κατηγορώ. Με το δίκιο τους!
Και εντάξει εμείς οι λίγοι, είμαστε υπάλληλοι του Σόρος και της Μέρκελ, το ακατανόητο είναι πως όλοι αυτοί οι πολλοί οι αγωνισταράδες, όταν πιάνουν την καρέκλα κάνουν τη μια κολοτούμπα μετά την άλλη, γίνονται προδότες όπως εμείς, αλλά οι ψηφοφόροι οι «πέραδώθε» από το ένα κόμμα στο άλλο και από το ένα πρόγραμμα στο άλλο, τους ακολουθούν και τους ξεπερνούν στις κολοτούμπες τους. Οι αντιμνημονιακοί έγιναν μνημονιακοί, αυτοί που για χρόνια μας έπρηζαν για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό τώρα μιλάνε για προδότες, αυτοί που μιλούσαν για μείωση της φορολογίας μάς ξέσκισαν στους φόρους, αυτοί που θα έλυναν τις διαφορές με τους Τούρκους και τους Αλβανούς με ειρηνικό τρόπο τώρα λένε να τους βομβαρδίσουν, αυτοί που μαζί κατηγορούσαμε για το διχαστικό «εμείς ή αυτοί» επαναφέρουν το «αυτοί ή εμείς», αυτοί που «δεν χρωστάμε δεν πληρώνουμε» έγιναν πληρώνουμε και υπερφορολογούμε για να έχουμε και υπερπλεόνασμα, αυτοί που έτρωγαν μαζί μας τα μπινελίκια για «καθίκια ξεφτίλες προσκυνημένοι» τώρα τα βροντοφωνάζουν και οι ίδιοι.
Δεν πάει άλλο. Οι κολοτούμπες τέλειωσαν. Για αυτό είμαι βέβαιος ότι την ερχόμενη Παρασκευή στη συνάντηση του κου Μητσοτάκη με τη Μέρκελ θα τη ρωτήσει γιατί έκανε παζάρι και ανταλλαγή με τον Τσίπρα τις συντάξεις για το μακεδονικό. Θα την κολλήσει στον τοίχο. Θα αποκαλύψει στους Έλληνες πολίτες το «ανθελληνικό» παιχνίδι της Μέρκελ και το «ξεπούλημα» της Μακεδονίας μας. Τι όχι; Όπως είχε πει στη Βουλή «Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τη μη περικοπή των συντάξεων. Ανταλλάξατε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να ψηφίσετε με μια μείζονα εθνική υποχώρηση». Δεν πιστεύω να καταπιεί τη γλώσσα του, ε; Και φυσικά θα την ενημερώσει ότι μόλις εκλεγεί θα στείλει στο ειδικό δικαστήριο τους «εθνικούς μειοδότες» και θα ακυρώσει τη συμφωνία. Άντε να μπαίνουμε σε μια σειρά. Καλή λευτεριά!
Όμως αυτό που ξέρω, και ξέρετε όλοι όσοι φωνάζετε για προδότες, είναι ότι δεν θα κάνει τίποτα από αυτά και ότι στη Βουλή θα κρυφτεί πίσω από τις πλάτες των άλλων να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών να μην τη βρει μπροστά του αύριο. Και ότι σε επόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ θα αναφέρονται σε «συνάντηση με χαλαρή διάθεση είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κος Μητσοτάκης και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας κος Ζάεφ στο περιθώριο της συνόδου ΝΑΤΟ και προγραμμάτισαν επίσημη επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στην πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας τον επόμενο μήνα» και όσοι σήμερα βρίζουν για προδότες θα χειροκροτούν τη συμφωνία και θα υπερβάλουν ότι αυτοί από το 1992 υποστήριζαν τη λύση των αμοιβαίων συμβιβασμών.
Έτσι έγινε με το μνημόνιο το 2010, και το 2012, έτσι έγινε με το δημοψήφισμα και το μνημόνιο το 2015. Γιατί εμείς οι «προδότες» μένουμε πιστοί στις θέσεις μας, γιατί επιλέγουμε τον ρεαλισμό, γιατί χρόνια βάζουμε πλάτη για τη χώρα σε όποια πολιτική πάει τη χώρα μπροστά ανεξαρτήτως κυβέρνησης (και κάνουμε και λάθη), γιατί δεν κρυβόμαστε πίσω από τις ψηφοθηρικές παλινωδίες (κολοτούμπες) των κομμάτων εξουσίας και των πελατών τους. Και όταν λες σε μετριοπαθείς «ρε φίλε, άλλα λέγατε μέχρι χθες» και «τα ίδια έκαναν και οι άλλοι πριν 4 χρόνια», τώρα μας λένε «ισαποστάκηδες». Ας είναι. Ήμουν «προδότης» το 2007-2018, θα συνεχίσω να είμαι «προδότης» και το 2019. Και εγώ και άλλοι πολλοί. Ήμασταν «ισαποστάκηδες» το 2007-2018, θα συνεχίσουμε να είμαστε «ισαποστάκηδες» και το 2019.
Οι αγωνισταράδες μπορούν εκ του ασφαλούς να κρυφτούν και πάλι πίσω από τις πλάτες μας. Και μαζί όσοι φίλοι (προδότες σαν εμάς μέχρι πρότινος) προσωρινά τους ανέχονται και λανθασμένα εκτρέφουν την οργή τους γιατί «προέχει να φύγουν αυτοί για να πάει η χώρα μπροστά» αλλά τίποτα δεν θα πάει μπροστά. Εμείς θα είμαστε και πάλι οι προδότες. Και είμαστε πια τόσοι λίγοι που γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ