Οι Πατριώτες και τα Μιάσματα

Πριν λίγες ημέρες ο Α.Σαμαράς από το βήμα των προσυνεδριακών διαδικασιών της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε τον εαυτό του και το κόμμα του ως τον βασικό πυλώνα της πολιτικής σταθερότητας, της ανάπτυξης και της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει ότι αποτελεί θεματοφύλακα των πιο συντηρητικών αντιλήψεων και βασικό θύτη στο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος της Δημοκρατίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζοντας ταφόπλακα στην καθημερινή ελπίδα του λαού μας για αντικειμενική, ουσιαστική και πλουραλιστική ενημέρωση. Παράλληλα τερματίζεται μία παράδοση δεκαετιών στην ενημέρωση και στον πολιτισμό του τόπου μας, συστατικό στοιχείο του οποίου είναι και η δημόσια τηλεόραση.

Με το επιχείρημα της κακοδιαχείρισης, ο Πρωθυπουργός, ως σύγχρονος διδάκτορας αποφάσισε και διέταξε το τέλος της ΕΡΤ παραμερίζοντας τους κυβερνητικούς εταίρους, αγνοώντας προκλητικά τις έντονες αντιθέσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και χωρίς το παραμικρό ίχνος συλλογικής διαδικασίας, σε μία τρικομματική κυβέρνηση μάλιστα . Ρίχνοντας στον Καιάδα της γενίκευσης το σύνολο των εργαζομένων, ο Σ. Κεδίκογλου μίλησε για ένα σκάνδαλο σχετικά με τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αποσιωπώντας τις ευθύνες τις δικές του και των κυβερνήσεων για την κακοδιαχείριση στην ΕΡΤ, στοχοποίησε τους εργαζόμενους, ακολουθώντας πιστά την κυβερνητική τακτική τα τελευταία 3 χρόνια της μνημονιακής πραγματικότητας.

Δεν νομίζω να υπάρχει λογικός άνθρωπος που να διαφωνεί με την πάταξη της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων, όχι μόνο στη δημόσια τηλεόραση αλλά ευρύτερα στο δημόσιο τομέα. Τα τελευταία χρόνια όμως η έννοιες της μεταρρύθμισης και της εξυγίανσης έχουν ταυτιστεί με τις πιο αντιλαϊκές, αντιδημοκρατικές, απάνθρωπες αποφάσεις. Αποφάσεις που «αιματοκύλησαν» τον ελληνικό λαό και παρά τις προσπάθειες του Α.Σαμάρα να πείσει για το περιβόητο succes story, είναι βαθιά αντιαναπτυξιακές.

Πέρα όμως από την οικονομική διάσταση του θέματος, η απόφαση αυτή θίγει πέρα για πέρα την δημοκρατία και την δυνατότητα του Έλληνα πολίτη για μία ενημέρωση αντικειμενική, πλουραλιστική που προέρχεται απ’ τον ίδιο και δε θα επηρεάζεται από τις διαθέσεις και τα οικονομικά συμφέροντα των ιδιοκτητών ενός μελλοντικά δημόσιου αλλά ταυτόχρονα ιδιωτικού φορέα.

Η ΕΡΤ μέχρι σήμερα αποτελεί το βασικό μέσο διάδοσης του πλούσιου ελληνικού πολιτισμού, στο λαό, στη νεολαία και στον κόσμο. Είναι η μόνη φωνή του πολίτης της περιφέρειας, του Έλληνα της ομογένειας στο δημόσιο διάλογο. Μόνο ανησυχία προκαλεί το ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησης του φορέα, ο οποίος μέσα στη σαπίλα του συστήματος της ενημέρωσης, μέσα σ’ αυτή την ανάπηρη τη δημοκρατία , είναι ο πιο ανεξάρτητος.

Η Νέα Δημοκρατία αλλά και η Χρυσή Αυγή, η οποία ταυτίστηκε με την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, γράφονται σήμερα με τα πιο μελανά χρώματα στη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Η ξαφνική διακοπή του σήματος έφερε σε όλους τους Δημοκράτες εικόνες από άλλες εποχές και περιοχές του κόσμου. Από τη μία οι πατριώτες του succes story κι απ’ την άλλη οι πατριώτες της ρατσιστικής βίας-υμνητές του Χίτλερ συγκροτούν ένα αόρατο μέτωπο σκοταδισμού και καταπάτησης των δημοκρατικών κι ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Οι δημοκράτες πολίτες αυτού του τόπου οφείλουμε σήμερα όσο ποτέ να διεκδικήσουμε άλλες πολιτικές, αλληλέγγυες, ουσιαστικές που θα βάζουν το λαό και τα συμφέροντά του πάνω από τα κέρδη μιας δράκας πλουτοκρατών. Ήρθε οι ώρα θα τεθούν στο περιθώριο οι κλέφτες του Έλληνα εργαζόμενου, οι πολιτικοί αριβίστες τύπου Σαμαρά και οι νεοναζί, παρακρατικοί τραμπούκοι. Όλοι αυτοί που πουλάνε καθημερινά μαθήματα πατριωτισμού κι έχουν γονατίσει το λαό και την πατρίδα.

Αλληλεγγύη στους άνεργους της ΕΡΤ και σ’ όλους τους άνεργους της Ελλάδας και της Ευρώπης…

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ