Από το success story στο success….ΦΟΡΟΙ

Είμαστε στην καρδιά του «φορολογικού χειμώνα» και τα σχετικά «δελτία καιρού» προμηνύουν μια ακόμη φοροκαταιγίδα..

Ποιος άραγε θυμάται σήμερα τη βαρύγδουπη «Συμφωνία Εμπιστοσύνης» που προεκλογικά πρότεινε στον Ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός;

Ποιος θυμάται τα προεκλογικά τηλεοπτικά σποτάκια με αναφορές στην:

· Άμεση ενίσχυση της αγοράς με 5 δις ευρώ,

· Στην αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες,

· Στην δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας τον 1ο χρόνο διακυβέρνησης

· Στη σταθεροποίηση της οικονομίας και την πολυπόθητη επιστροφή στην ανάπτυξη;;

Θυμόμαστε όμως, την περίφημη φράση του Π/Θ Αντώνη Σαμαρά, success story, που αρέσκεται μάλιστα να επαναλαμβάνει συνεχώς και προς κάθε κατεύθυνση εντός και εκτός Ελλάδας, με προφανή στόχο. Θυμόμαστε ότι στην Κινεζική Ακαδημία Επιστημών του Πεκίνου που μίλησε στις16-05-2013, κάλεσε τους Κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας και να γίνουν μέρος του «ελληνικού success story». Επίσης αρχές του Ιούνη τόνιζε από το Ελσίνκι ότι το success story της Ελλάδας είναι και success story της Ευρώπης.

Η καθημερινότητά μας τελικά, άλλα δείχνει. Αυτές τις μέρες μάλιστα η Ελληνική οικογένεια δε λέει να ανασάνει από την φοροεπιδρομή που δέχεται.

Δεν πρόλαβε να κλείσει τις τρέχουσες οικονομικές απαιτήσεις της οικογένειας λόγω Σεπτέμβρη(άνοιγμα σχολείων, πανεπιστημίων, φροντιστήρια κλπ) και αρχίζουν να καταφθάνουν οι λογαριασμοί, και μάλιστα ορισμένοι με αναδρομική ισχύ, για:

· Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών,

· Ειδικό Έκτακτο Τέλος Ακινήτων

· Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2011, 2012 και 2013

· Φουσκωμένα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων, εξαιτίας της αναθεώρησης της πολιτικής για τα «πολυτελή» αυτοκίνητα(ελπίζω αργότερα να μην καταταγούν στην κατηγορία των πολυτελών και τα αγροτικά με βάση των κυβισμό τους)

Ακολουθούν οι φόροι για τα αγροτεμάχια κι αλίμονο αν ο παππούς είχε βάλει «δυο πέτρες πάνω σ/άλλη», φτιάχνοντας αυτοσχέδια αποθήκη για να τοποθετεί τα εργαλεία της δουλειάς του. Ως βίλα θα φορολογηθεί στο τέλος.

Σ’αυτό το ζοφερό κλίμα της μονόπλευρης φοροεπιδρομής, της σκληρής ανεργίας ιδιαίτερα στους νέους και τις γυναίκες, της κατάρρευσης του ασφαλιστικού, που οι πολίτες καλούνται διαρκώς να συνεισφέρουν και να σηκώσουν κι άλλα βάρη, λείπει το κυβερνητικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και ανάταξης της οικονομίας και της χώρας.

Ένα σχέδιο διαμορφωμένο από το Ελληνικό κοινοβούλιο για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της.

Ένα σχέδιο που θα επανατοποθετεί την πολιτική στο βάθρο της ως τη μόνη ικανή τέχνη να ορίζει και να ελέγχει τη δράση και την εξουσία των παραγόντων της οικονομίας, προς όφελος της κοινωνίας.

«Άραγε στην κυβέρνηση δε σκέφτονται, αν αντέχουν άλλο οι πολίτες;

Είναι τόσο προσηλωμένοι στην τυπική εφαρμογή των εντολών;»…Είναι μερικά από τα ερωτήματα των πολιτών…

Εκείνες οι κορώνες για προγραμματική σύμβαση συνεργασίας των κομμάτων της κυβέρνησης τι περιέχει άραγε;

Γιατί δεν μπορώ να απαντήσω, εκτιμώ και πολλοί άλλοι, στην αγωνία των πολιτών: Γιατί σ/αυτή την καταιγίδα των φόρων, της ανεργίας, της λιτότητας και των χωρίς αποτέλεσμα πολιτικών δε θέτει ένα όριο το ΠΑΣΟΚ;

Τελικά το μόνο που κατάφερε η κυβέρνηση, είναι να φτάσουμε από την αβάσταχτη ελαφρότητα του success story στην δισβάσταχτη πραγματικότητα του success ΦΟΡΟΙ….

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ