Με εντολή Σαμαρά… Καλή σας μέρα

Από τις εκλογές του Ιούνη του 2012 στην Ελλάδα τα πάντα κινούνται με.. Εντολή Σαμαρά..

Δεν έχω μάθει να «χαϊδεύω αυτιά», που τελευταία είναι και της μόδας, αφού διάγουμε την «εποχή της…Ανεξαρτησίας», αυτοδιοικητικές εκλογές βλέπετε έχομε, ούτε όμως έχω δείξει στην διαδρομή μου, ότι είμαι της λογικής: «σφάξε με αγά μου ν?αγιάσω».

Ανήκω σ?εκείνες τις ομάδες ενεργών πολιτών, που σαφώς τους ενδιαφέρει η επόμενη μέρα της Χώρας και των ανθρώπων της, ανεξάρτητα της ιδεολογικοπολιτικής τους ταυτότητας.

Οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι η εποχή για τη Χώρα είναι από τις δυσκολότερες και αυτό δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια, ούτε και εντολές.Βιώνουν, εξάλλου οι ίδιοι, τις δύσκολες στιγμές αυτής της σκληρής πραγματικότητας, με σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

Η αγωνία τους είναι πώς θα τ? αντιμετωπίσουν, χωρίς να χάσουν «την υγειά τους και την ανθρωπιά τους», όπως τονίζουν όταν μιλάς μαζί τους. Όπου ανθρωπιά: η αξιοπρέπεια, οι αρχές, οι αξίες, η περηφάνια του καθενός, που διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους.

Δεν είναι δα και λίγα, όσα έχουν φορτωθεί από τον Ιούνη του 2012 και μετά, κι απ? ό,τι φαίνεται, ακόμη περισσότερα ακολουθούν.

Πάντα βέβαια με εντολή Σαμαρά.

Γιατί κύριοι του Μαξίμου, δεν γίνονται με εντολή Σαμαρά μόνο οι όποιες θετικές, αν υπάρχουν, πολιτικές, με εντολή Σαμαρά επίσης, μόνο ως την Παρασκευή 31-01-2014, χωρίς τα υπόλοιπα, οι πολίτες έπρεπε να πληρώσουν:

1. Φόρο εισοδήματος για όσους έλαβαν εκκαθαριστικό τον Δεκέμβρη του 2013.

2. Τέταρτη δόση /Έκτακτου Τέλους Ακινήτων (χαράτσι) μέσω ΔΕΗ

3. Τέταρτη δόση ΦΑΠ(Φόρου Ακίνητης Περιουσίας)

4. Έκτη δόση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2011-2012

Α! Και μην ξεχάσουμε τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, που αφορά όσους διαθέτουν αυτοκίνητο 1929 κυβικών και άνω, ανεξάρτητα από την τιμή αγοράς.

Δηλαδή πολίτης με αυτοκίνητο 1929 κυβικών και αξία αγοράς 23.000 € τότε, πληρώνει φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης. Ο πολίτης όμως, με αυτοκίνητο 1800 κυβικών και αξία αγοράς 50.000 €, Δεν πληρώνει φόρο, αφού, με εντολή Σαμαρά προφανώς, δεν «διαβιοί πολυτελώς»

Νομίζω δε χρειάζεται να συνεχίσει κανείς την καταγραφή των όσων βιώνουμε καθημερινά.. (είναι γνωστά εξάλλου…)

Από την άλλη, η αντιπολίτευση προσπαθεί να κατατάξει τους πολίτες σε μνημονιακούς και μη. Κατά το «Εικονολάτρης ή Εικονομάχος». Σ? αυτές τις εποχές μας επιστρέφουν; Ποιους εξυπηρετεί; Ποιο σχεδιασμό εξυπηρετεί; Μια επόμενη μέρα όπου αποπροσανατολίζοντας θα αλλάξουμε την ατζέντα για να «βολεύει»;

Οι πολίτες, απαιτούν να ζουν σε μια ευνομούμενη Χώρα, με δίκαιους νόμους που εφαρμόζονται σωστά από όλους και σε όλα τα επίπεδα. Με υπεύθυνα και αποτελεσματικά δημόσια πρόσωπα.

Θέλουν να γνωρίζουν το πολιτικό σχέδιο που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση και στην παραγωγή πλούτου (ανάπτυξη το λένε όσοι αγνοούν ότι χρειαζόμαστε νέο παραγωγικό μοντέλο και μεγέθυνση του παραγόμενου αποτελέσματος) και κυρίως ότι το σχέδιο αυτό σέβεται τις ζωές τους και τους περιλαμβάνει….Τα αυτονόητα δηλαδή…

Δυστυχώς όμως ζούμε σε μια Χώρα, όπου η κοινή λογική και τα αυτονόητα, είναι σαν τους… υδρογονάνθρακες… υπό αναζήτηση…

Ζούμε σε μια Χώρα, που θα μας κάνουν να πιστέψουμε, ότι και το καλημέρα, μόνο με εντολή Σαμαρά μπορούμε να το ανταλλάσουμε…

Χωρίς εντολή Σαμαρά λοιπόν…

Καλή σας μέρα…

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ