Με το ΠΕΔΥ του ΕΟΠΥΥ θα ζει όποιος αντέξει

Στις 2 Δεκεμβρίου του 2013 η Μεταρρύθμιση φιλοξένισε το άρθρο μου ΕΟΠΥΥ ο νεότερος. Σήμερα, τρεις μήνες μετά γεννήθηκε το ΠΕΔΥ, ο ΕΟΠΥΥ ο νεότερος. Ο ερχομός του συνοδεύεται από επιβολή χρηματικού ποσού στους χρήστες του, ανά ιατρική συνταγή ένα ευρώ και ιατρική επίσκεψη-εξέταση πέντε ευρώ, κάτι που αναφέρεται ως κοινωνική αλληλεγγύη προς τους ανασφάλιστους.

Με βιτρίνα το πλεόνασμα ,απενοχοποιήθηκε η πολιτική των απολύσεων ακόμα και στη περίθαλψη. Με λουκέτα στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, μια ακόμα κοινωνική μικρότητα έγινε τηλεοπτική παράσταση.

Το ΠΕΔΥ γίνεται μέρος της επιβολής της ασκούμενης στην χώρα μας επιθετικής νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής, που χωρίς οίκτο διευκολύνει τη τελική απορρύθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.Το νέο πρωτοβάθμιο εθνικό δίκτυο υγείας , έχει παρακάμψει όλες τις σωστές αναλογίες ενός στοιχειώδους υγειονομικού χάρτη που παρέχει την αναγκαία αναλογία βασικών ιατρικών ειδικοτήτων σε σχέση με το πληθυσμό. Ως αντίδοτο της αναμενόμενης αποτυχίας του, και με τις τριπλές εκλογές του Μαϊου 2014 να πλησιάζουν, υπόσχεται συνεργασίες με τους ιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ.

Υπηρεσίες με κοινωνικό προσωπείο, όπως οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, μελλοντικά θα δράσουν ως αναγκαίες για να προσφέρουν ικανότητα περίθαλψης, έχοντας αντίπαλο τους την ήδη αποδεκατισμένη κοινωνική ασφάλιση και τον κακοποιημένο χώρο της δημόσιας περίθαλψης.

Αυτό το ΠΕΔΥ, αν παραμείνει ως έχει, θα ζει για να καταγράφει τις αυτοκτονίες, τους ανασφάλιστους και τους πτωχούς ασθενείς.

Με το ΠΕΔΥ του ΕΟΠΥΥ θα ζει όποιος αντέχει.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ