Ενιαίος φορέας με ανοικτές διαδικασίες

Στις συνθήκες που βιώνουμε, απαιτείται μια μεγάλη εθνική προσπάθεια και σχέδιο για την οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανόρθωση της χώρας και την έξοδο από την κρίση. Προϋπόθεση και εγγύηση γι΄αυτό αποτελεί η συγκρότηση ενός ισχυρού, ενιαίου φορέα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς, με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, πολιτικά αυτόνομου και ιδεολογικά οριοθετημένου, τόσο από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Γιαυτό άλλωστε και οι προσπάθειες τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο έχουν ενταθεί. Γιαυτό και η μεγάλη κινητικότητα.

Το εγχείρημα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ σε αυτή την αναγκαιότητα φιλοδοξεί να δώσει αξιόπιστη απάντηση.

Το κάλεσμά της προς κάθε κόμμα, κίνηση, συλλογικότητα, η/και πρόσωπο που θεωρεί ότι η υπόθεση αυτή τους αφορά, για σπάσιμο του κατακερματισμού, για συμπόρευση και συνδιαμόρφωση αυτού του ενιαίου φορέα είναι απολύτως ειλικρινές και ξεκάθαρο.

Η ένταξη του ΚΙΔΗΣΟ και ανεξάρτητων βουλευτών στο σχήμα αποτελούν ένα σημαντικό βήμα και θετικό μήνυμα.

Η πρόσκληση στο ΠΟΤΑΜΙ, στην πρωτοβουλία «Ώρα αποφάσεων» και κάθε κεντροαριστερό/ή είναι ευθεία:

Πολιτική συμφωνία υπάρχει και έχει κατατεθεί ως κείμενο από τον περασμένο Ιούλιο από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ για τις ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ!

Το ζήτημα της εκλογής Επικεφαλής του φορέα της Κεντροαριστεράς διευκρινίστηκε απολύτως από τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ τη Δευτέρα: « Εκλογή Επικεφαλής από την κοινωνία με ανοιχτές, δημοκρατικές, διαφανείς διαδικασίες»!

Δεν υπάρχει πλέον κανένα κώλυμα για συμμετοχή στις ανοικτές διαδικασίες, που δρομολογεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, όπως άλλωστε συμβαίνει με ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ, Κινήσεις Πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ