Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που έλεγαν, εδώ και καιρό, ότι η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη έχουν τα εργαλεία να αντιμετωπίσουν την έκδηλα αντικοινοβουλευτική «Χρυσή Αυγή». Που υπό το πρόσχημα της λειτουργίας της ως πολιτικού κόμματος, ενεργούσε ως παρακρατική οργάνωση με έντονα χαρακτηριστικά εγκληματικής συμμορίας.

Από το πρωί του Σαββάτου οι εξελίξεις δείχνουν, ότι η Δημοκρατική Πολιτεία ξύπνησε. Οι συλλήψεις των ηγετικών στελεχών του νεοναζιστικού κόμματος, σύμφωνα με την έως τώρα πληροφόρηση, αφορά την έκνομη δραστηριότητα. Η πολιτική αντίδραση, πρέπει να αφορά την, πέρα από κάθε αμφιβολία, επιχείρηση της «Χρυσής Αυγής» να λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά για το Πολίτευμα. Οι αποδείξεις πλέον υπάρχουν.

Κάποιοι έκαναν τα στραβά μάτια στα ναζιστικά εμβλήματα. Δεν ευαισθητοποιούνταν με τις καθημερινές επιθέσεις μοτοσυκλετοπορειών σε μετανάστες. Δεν θορυβήθηκαν από στις «παραστρατιωτικές» παρελάσεις και τα εμβατήρια. Δεν εντυπωσιάστηκαν από το χρήμα που έρεε άφθονο. Κάποιοι άλλοι θεώρησαν ότι η απαγόρευση των συσσιτίων, από τον Γιώργο Καμίνη, λειτουργούσε ως «διαφήμιση» της οργάνωσης.

Το αίμα του Παύλου Φύσσα φαίνεται ότι σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του εφιάλτη. Γιατί όμως έπρεπε να φτάσουμε ως εδώ;

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ