Σε απόλυτο αδιέξοδο

Η κυβέρνηση Τσίπρα με την στρατηγική ρήξης και έντασης απέναντι τους δανειστές, έχει καταφέρει να απομονώσει τη χώρα διεθνώς και να εφαρμόσει ήδη το χειρότερο – καταστροφικό υφεσιακό μέτρο! Την ασφυξία της αγοράς, με έλλειψη ρευστότητας, αβεβαιότητα, κλειστές ουσιαστικά τράπεζες για τις επιχειρήσεις, αναστολή πληρωμών του δημοσίου!..

Δεν χρειάστηκαν παρά δυόμιση μόνο μήνες για να φθάσει η κυβέρνηση σε κατάσταση απόλυτου αδιεξόδου και εσωτερικής αποσύνθεσης! Την εβδομάδα που πέρασε  ήταν η σειρά του αναπληρωτή υπουργού Γ. Πανούση να βγει και να γράψει βαρύγδουπα (μη παραιτούμενος ωστόσο) πως: »την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός»… Είπε το προφανές, όμως τα υπαρξιακά ζητήματα και τα αδιέξοδα της Αριστεράς, που λένε πως εκπροσωπούν και των συμμάχων τους, καλό θα ήταν να τα συζητούν μεταξύ τους στα  φόρα, στις κομματικές τους οργανώσεις και στις συνιστώσες τους…Τώρα κυβερνούν  και υπάρχουν μείζονα οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά θέματα που πρέπει να επιλυθούν, όπως  και  νόμοι και θεσμικές δημοκρατικές λειτουργίες που πρέπει να εφαρμόζονται! Αν στο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως ο κόσμος που τους ψήφισε έγινε ξαφνικά αριστερός και συμμερίζεται τον δικό τους τον νταλκά για να παρακολουθεί εσωκομματικές συγκρούσεις των τάσεων του κόμματος τους, σε μια ατέρμονη συζήτηση, αντιπαράθεση ή να αθροίζεται σε εσωκομματικούς στρατούς, είναι νομίζω μακριά νυχτωμένοι.

Είμαστε ήδη σε πολύ κρίσιμο σημείο, είναι θέμα χρόνου, ίσως μόνο λίγων ημερών,  το να συμβεί ένα ατύχημα, τόσο στο διεθνές οικονομικό status της χώρας όσο και στο εσωτερικό της, με το κέντρο της Αθήνας να κυριαρχείται πλέον καθημερινά από αντιεξουσιαστές, οι οποίοι εισβάλλουν σε όποιο δημόσιο κτίριο θέλουν, ακόμη και στη Βουλή και κάνουν ότι γουστάρουν.

Κανένας δεν γνωρίζει πια είναι η θέση τους για κανένα απολύτως θέμα. Άλλα λέει ο Δραγασάκης, άλλα ο Λαφαζάνης, άλλα ο Δρίτσας, άλλα ο Βαρουφάκης, άλλα ο Τσακαλώτος άλλα ο Βούτσης και ο Σκουρλέτης. Καμιά σοβαρή κοινοβουλευτική διαδικασία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί  στη Βουλή, που στενάζει κάτω από «την μπότα» της κυρίας Ζ.  Κωνσταντοπούλου ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός άλλα λέει και υπόσχεται στο εξωτερικό και άλλα εντός της χώρας. Απόλυτη σύγχυση, απραξία κυβερνητική και νομοθετική όπως και κακή πληροφόρηση του ελληνικού λαού, με την κυβερνητική προπαγάνδα να επικαλύπτει κάθε προσπάθεια αντικειμενικής αληθούς ενημέρωσης. Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι πως η ανήκεστη βλάβη της ελληνικής οικονομίας έχει ήδη πραγματοποιηθεί και μάλλον είναι πλέον οριστική και μη αναστρέψιμη σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.  Αλήθεια ενδιαφέρεται κανείς στην κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας πρωτίστως αν, με το χάλι που επικρατεί στην αγορά, θα μπορέσουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα το Πάσχα και τι θα πάρουν;

Αν υποθέσουμε πως υπάρχει σήμερα κάποιο σχέδιο που υλοποιείται, είναι σίγουρα μόνο αυτό του (καλά οργανωμένου όπως φαίνεται) Λόμπυ της δραχμής και των εκφραστών του σε κομματικό και κυβερνητικό επίπεδο. Γιατί αν αυτή η κατάσταση δεν αλλάξει άμεσα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες είναι σχεδόν βέβαιο πως εκεί θα οδηγηθούμε, «στη Β’ εθνική, μαζί με το Αιγάλεω και την Προοδευτική», εκτός Ευρώ και ΕΕ !

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ