Η καμπάνα χτυπά για σένα, κ.Τσίπρα.

 «Το σώμα μου έχει πια τις διαστάσεις της…Έχω μέσα μου τη μοίρα της …

Πεθαίνω σα χώρα»

 

Που ζητάς να νομιμοποιηθεί ξανά  η εξουσία σου με ένα δημοψήφισμα παρα-λογία .Της αρπακτής και της υφαρπαγής. Επιτομή της καταστρεπτικής δημιουργικής ασάφειας  που έχεις ακολουθήσει μέχρι τώρα . Της εξουθένωσης της αλαζονείας της στρατηγικής της διγλωσσίας  και των πολλαπλών ερμηνειών και σοφισμάτων. Που άραγε ζητάς αυτή τη νομιμοποίηση;

Στην Αλήθεια ;

Μα αυτήν την καταταλαιπωρημένη  αλήθεια την κατακρεούργησες και διαστρέβλωσες, την  έκανες να μη ξεχωρίζει από το ψέμα:  στα προπαγανδιστικά non papers , εντός, εκτός, εναλλάξ και επί τα αυτά ,  σε όλο δηλ. τον ευκλείδειο πολιτικό χώρο που δημιούργησε η απόσταση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, των προγραμματικών σου δηλώσεων και της πραγματικότητας  του  τραπεζιού των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες . Που το μετέτρεψες σε μπάνκα καζίνου και καθρέπτη μιας παθολογικής επικοινωνίας αλλεργικής στους αριθμούς, που κατέληξε σιγά σιγά σε μια διαπραγμάτευση από διαπραγμάτευση περιεχομένου(content) για win –win αποτέλεσμα,  σε μπρα ντε φερ μιας εξ αρχής συγγνωστής διαφοράς ισχύος .

Την δολοφόνησες με το new speak, ακολουθώντας τον 18-1, Γιάνη, που υποδυόταν τον Sherlock Homeless και παρεισέρχονταν στην επιχειρηματολογία όχι χάριν της αλήθειας αλλά χάριν της γλώσσας, συδαυλίζοντας την απόλυτη «βεβαιότητα» ότι η Μέρκελ θα κάνει πίσω, για να μη καταστραφεί το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα .

Επειδή διανοηθήκατε την ρήξη , νομίζατε ότι είναι και μονοπώλιο σας. Ότι σας φοβόνταν και θα υποχωρούσαν . Εσάς, τους αενάως δειλούς και ψεύτες  που κρύβεστε τώρα  πίσω από τις φουστανέλες ενός ψευτοπατριωτισμού των 8 δις  που παρουσιάζει τις ουρές στα ΑΤΜ ως σκηνές από το κυοφορούμενο ηρωϊκό έπος της νέας δραχμής.

Μόλις πριν 15 ημέρες έλεγες ότι δεν υπάρχει περίπτωση δημοψηφίσματος. Εσύ είπες, ότι ισχύς σου ήταν η  νωπή εντολή του λαού. Αποδείχθηκε  ότι αυτή η όποια φρεσκάδα δεν άντεξε  στην αναερόβια ζύμωση της κομματικής «συμμορίας των 4%.» Και ότι  εσύ δεν μπορείς να γίνεις πατροκτόνος. Καταλαβαίνουμε , ότι πατριδοκτόνος μπορείς.

 

 

Στο Σύνταγμα ; 

Επί πέντε μήνες διακήρυττες ότι ζητούσες έναν έντιμο συμβιβασμό, ο οποίος διαρκώς πλησίαζε και υπογράφονταν . Κατέληξες να μην έχεις ούτε  την στοιχειώδη εντιμότητα να βάλεις  στο αντιδημοκρατικά και πραξικοπηματικά  επιταχυνθέν μεροληπτικό δημοψήφισμα για αγγλομαθείς γιαγιάδες και παππούδες, το σωστό ερώτημα : «ναι» ή «όχι» στο ευρώ . Να παραδεχτείς ευθαρσώς ότι Έχεις στην ατζέντα σου τη δραχμή στην περίπτωση του ΟΧΙ

Ο φόβος για τον οποίο μιλάς είναι ο βέβαιος φόβος και αγωνία σου ότι θα έχανες αν έβαζες το παραπάνω  ερώτημα και όχι το κεκαλυμμένο ερώτημα για κάτι που δεν υπάρχει. Παραδέχτηκες και μπράβο σου ότι δεν είσαι παντός καιρού. Αυτό όμως δεν σε απαλλάσσει από την κατηγορία του αδίστακτου  καιροσκόπου και ρίχτη. Δυστυχώς κατά πως φαίνεται  θα μείνεις στην ιστορία των πρωθυπουργών ως ο Αλέξιος ο φλου.
Στην κοινωνική δικαιοσύνη;

Όμως το χειρότερο απ’ όλα στην πρόταση σου κ. Τσίπρα, προϊόν της παταγώδους ηρωικής σου διαπραγμάτευσης  για μέτρα 8 δις που δεν είχες το θάρρος να τη θέσεις ούτε στη Βουλή δεν είναι μόνο το ύψος των μέτρων, αλλά ότι τα μέτρα ήταν  απολύτως υφεσιακά και ακόμα χειρότερα απολύτως κοινωνικά άδικα. Τα περισσότερα μέτρα πλήττουν οριζόντια όλους τους καταναλωτές (μέσω αύξησης του ΦΠΑ), όλους τους εργαζόμενους (παλλαπλά π.χ. μέσω αύξησης των εισφορών), και όλους τους συνταξιούχους (μέσω αύξησης των εισφορών). Οι μόνοι που κερδίζουν με την πρόταση σου κ. Τσίπρα είναι το πλήθος υψηλόμισθων και υψηλοσυνταξιούχων που παρά την κρίση έχουν διατηρήσει τα χρυσά εισοδήματά τους. Έμπρακτα  έδινες τη   μάχη για τους πιο προνομιούχους του πελατειακού κράτους, θυσιάζοντας όλους τους περισσότερους από τους  άλλους. Με το μαύρο στις τράπεζες , μαυρίζεις τη ζωή μας , αμαυρίζεις την ιστορία της σκεπτόμενης αριστεράς και των κοινωνικών της μεταρρυθμιστών.

Στην δημοκρατία;

Δυστυχώς με το δημοψήφισμα-αρπαχτή και θηλιά επιχειρείς την εξαπάτηση των πολιτών· και το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης ανήκει σε σένα  και την ομάδα των στενών συνεργατών σου , διότι αυτοί μεθοδεύουν την εξαπάτηση και διαλέγουν τον ΕΛΑ αντί του ELA.

Γι’ αυτό το λόγο θα μας βρεις, με το ΝΑΙ ,όρθιους και απέναντι σου .Με την «καμπάνα» ως σήμαντρο και τιμωρία για το πολιτικό σου έγκλημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ