Με πιστολάδες* Αλέξη

Για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την μεχρι τωρα κυβερνητική του πορεία , πολλα μπορούν να ειπωθούν. Ακόμα και μετα απο την καταςτροφικη δραχμολαγνεια του τελευταίου εξαμήνου, ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά προηγείται συντριπτικά. Άβυσσος η ψυχη των ψηφοφόρων.

Έχω όμως προσωπικό πρόβλημα με τον Αλέξη , πέρα και πανω απο την δραματική καθημερινότητα που βιώνουμε . Εξηγούμαι :

1) Η ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ.  Ανήκω σ αυτούς που αναθαρρησαν μολις ανέλαβε τα ηνία της χωρας ένας σαρανταρης. Χρονια φωνάζουμε – σαν Δίκτυο πολιτων Π80-  οτι το φθαρμένο πολιτικο προσωπικό της μεταπολίτευσης φερει τεράστιες ευθύνες για την έκπτωση και τις στρεβλώσεις της πολιτικής ζωης του τόπου. Ο τόπος χρειάζεται νεες ιδέες , άφθαρτα πρόσωπα.
Κι όμως ο πρωθυπουργός αγκάλιασε ολες τις καρικατούρες της σκοτεινής πολιτικής . Με πρόεδρο Παυλοπουλο και συγκυβερνήτη Καμμένο . Με όργια νεποτισμου , διορισμών και Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.
Με αφορμή το δημοψήφισμα ξεπήδησαν ολα τα ζομπι του παρελθόντος . Και πως να αντιπαρατεθεί με Ζωη, Λεουτςακο και Χαϊκάλη απέναντι τους ?
Ειχα αφελώς πιστέψει πως ανεξάρτητα απο τις πολιτικές διαφωνίες , ενα νεο ήθος και ύφος της εξουσίας θα ήταν δυνατόν.
Ποσο δυσκολο ξανάγινε για όλους μας να ξαποστείλουμε τα φαντάσματα του παρελθόντος στο χρονοντουλαπο. Νεκραναστησε και συνάμα έγινε πλυντήριο για τα πολιτικα τζάκια που μας καταδυναστευσαν δεκαετίες.

2) ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.  Οταν δεν έχεις κυβερνήσει ποτε , δικαιούσαι να κρίνεις και να κατακεραυνωνεις καθε τι μεμπτό και ύποπτο τέλεσης αδικήματος. Ιδίως οταν κουβαλάς μια βαριά ιστορία διώξεων κι αγώνων . Ανεξάρτητα με τις πολιτικές του πεποιθήσεις , καθε εχεφρων πολίτης , έσκυβε ευλαβικά στο αγωνιστικό παρελθόν της ελληνικής αριστεράς. Και οι σύγχρονοι εκπρόσωποι της όμως έδιναν ανέκαθεν μεγάλο βάρος σε αυτούς τους αγώνες και στην ηθική τους διάσταση. Κι αυτο το ήθος αναμέναμε απο την κυβερνηση.
Παλι διαψευστηκαμε . Ο αμοραλισμος των κυβερνητικών, που εσυ επέλεξες Αλέξη, μας προσγείωσε ανώμαλα. Αλαζονεία, φεουδαρχισμος, και υπόγειες διαδρομές .
Κατέρρευσε ιστορια δεκαετιών.

3) ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚAi  » ΑΡΙΣΤΕΡΑ  «. Πρωτη Φορα Αριστερα. Αυτο το λέτε εσείς και οι επικοινωνιολόγοι σας Αλέξη. Συμπαθα με αλλά…. Οπως γνωρίζεις η Αριστερα ειναι τρόπος ζωης κι οχι Αυτοκόλλητο στο μέρος της καρδιάς . Με την πολιτικη σας κατασυκοφαντησατε όλο το αριστερό κίνημα στην Ευρώπη . Δώσατε μεγάλη χαρα σε όλους τους αντιδραστικους ( Λεπέν, Φαρατζ ) αλλα και τους συντηρητικούς κύκλους παγκοσμια. Πως σου ακούστηκε το » συντροφε Αλέξη » του Μιχαλολιακου ? Πως θα σηκώσουν κεφάλι οι άλλες αριστερές δυνάμεις με τις παλινωδιες και τον εξευτελισμό σας ?
Εγω, ένας ανώνυμος κάποιος πολίτης, δεν σας χαρίζω τον τίτλο του Αριστερού.
Με τη σταση σας παραχαράσετε την ιστορια.
Πιστεύω ακράδαντα πως ειμαστε χιλιάδες αυτοί που λειτουργούμε και πιστεύουμε αριστερα. Τουλάχιστον περισσότερο απο τη Ραχήλ και το ΓΙΑΝΗ.
Κρατήστε , όσο διαρκέσει , την «αριστερα » σας.

Αλλά, κάτω τα χέρια απ’ο την ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

*πιστολιαζω : δεν πληρώνω τον λογαριασμό, ρίχνω χυλόπιτα.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ