Τσιπρεσταιν Τζούνιορ

Η πραγματικά μεγάλη δημοφιλία του πρωθυπουργού , οπως τουλάχιστον προκύπτει απ’ο τις δημοσκοπήσεις , προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Κατ αρχην γιατι τυγχάνει πρωθυπουργός σε μια χρεωκοπημένη χώρα, τη δική μας. Επιπλέον παρουσιάζεται ως άμοιρος ευθυνών των πεπραγμένων μιας καταστροφικής κυβέρνησης της οποίας προϊσταται !

Ο άνθρωπος ο οποίος υπέγραψε το τρίτο  και μακράν δυσβάστακτο μνημονιο, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των πολιτων. Ο πολιτικός προϊστάμενος των μεθόδων Βαρουφακη , Κωνσταντοπουλου , Λαφαζανη παραμένει αδιάφθορος στην συνείδηση πολλών πολιτών.

Πρέπει να τερματιστεί το καλαμπουρι. Οι προηγούμενοι τα κάνανε καλιτερα ? ειναι η μόνιμη επωδος των δραχμολαγνων που κυβερνούν. Υπουργοι του ΣΥΡΙΖΑ , δεν είστε πλέον αντιπολίτευση . Εχετε πλέον κυβερνητικά πεπραγμενα . Και ειναι άθλια, πελατειακά, υπόγεια και αντιδημοκρατικά. Οι προηγούμενοι μπήκαν στο περιθώριο μέσω εκλογων . Εσείς όμως κυβερνατε αλαζονικά προσποιούμενοι και την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Ακούω τους ισχυρισμούς για την δημιουργία ενός ΑΝΤΙ – ΤΣΙΠΡΑ. Το δημοψήφισμα λένε οι επικοινωνιολόγοι έγειρε υπερ του ΟΧΙ εκτός των άλλων δεδομένων γιατί το ΝΑΙ εστερείτο επικεφαλής ως αντίβαρο στον Τσίπρα.
Εάν θεωρείται άκρως δημοφιλής ένας ημιμαθης ανεπάγγελτος κομματικός υπάλληλος , τότε η πολιτικη επιστήμη πρεπει να παραχωρήσει τη θεςη της στην κλινική ψυχολογία.  Εάν θεωρείται εθνική πολιτική το ΤΡΥΚ  περι αξιοπρέπειας  και ελληναραδικου κουτσαβακισμου τότε το DNA της φυλής έχει υποστεί ανήκεστες μεταλλάξεις.  Εάν η τσογλανιά και το θράσος αποτελούν ηγετική στόφα τότε η σύνθεση του σημερινού κοινοβουλίου ειναι η πλέον αντιπροσωπευτική.

Σε μια χρεωκοπημένη χώρα , η μόνη ριζοσπαστική επιλογή είναι η φυγή προς τα εμπρός. Να αφήσουμε πίσω δοξασίες και πρότυπα του πελατειακου κράτους. Να ακρωτηριασουμε , όσο κι αν ειναι επώδυνο, τα λαικιςτικα παρασιτικά μελη του εθνικού μας κορμού. Ειναι εγκληματική αφέλεια εν έτει 2015 να υπάρχουν ζηλωτές του Μεσσιανισμού.Δεν υπάρχουν θεοσταλτοι ηγέτες που θα μας βοηθήσουν να διασχίσουμε την ερυθρά θάλασσα της φτώχειας, δαμάζοντας τα κύματα . Μόνο φάμπρικες κατασκευής, κόμματα, κυκλώματα, συμφέροντα, έτοιμα να μας πλασάρουν καπάτσους γητευτές της εύπεπτης κοινής γνώμης.

Η πολυπλοκότητα των σημερινών αναγκών επιζητά έναν επιδέξιο διευθυντή ορχήστρας κι οχι έναν άνθρωπο ορχήστρα. Οι ριζοσπαστικές απόψεις , οι προοδευτικές πρωτοβουλίες θέλουν τεκμηριωμένη επεξεργασία συλλογικών ηγεσιών . Ο τελευταίος πολυμήχανος ήταν ο Οδυσσέας κι αυτός ζορίστηκε να βρει Ιθάκη.

Υπήρξαν ηγέτες που σήκωσαν το βάρος των λόγων τους. Καραμανλής ή τανκς. Η Ελλαδα ανήκει στους Έλληνες . Πόλεμο με τους νταβατζηδες. Λεφτα υπάρχουν.  Λόγια που χαρακτήρισαν εποχές της νεώτερης ιστορίας μας.  Κανεις όμως δεν είπε, για σκίσιμο μνημονίων, νταούλια και χορούς, προδότες και περήφανα ΟΧΙ. Κανεις!! GO BACK ΡΕ, GO BACK !

Ο σημερινός πρωθυπουργός ειναι αντιστρόφως ανάλογος των εθνικης επιβίωσης . Εζυγισθη και εμετρηθη ελλιπής. Φτάνει πια με τα θεία βρέφη της πολιτικής ζωης. Οι φυσικοί ηγέτες ξεπηδούν αβίαστα απο τα κινήματα. Άρα προϋπόθεση ειναι η κοινη στράτευση για ριζοσπαστικές λύσεις. Οταν δεν υπάρχει σαφής στοχοθεσία και διεκδίκηση, δεν υπάρχει κι ανάγκη καθοδήγησης . Ρωτήστε και τους σοφολογιώτατους καθηγητάδες μας που παρεπιδημούν ενίοτε στα πανεπιστημιακά έδρανα. Βαθυστόχαστες αναλύσεις για την διάσπαση του κενού.

Η λύση δεν ειναι εργολαβία κανενός . Ειναι μια συμμετοχική διαδικασία που μας αφορά όλους . Η μετάθεση των ευθυνών δεν παραπέμπει και τον λογαριασμό στους άλλους. Αφού εμεις θα τον πληρώσουμε , τουλάχιστον ας,τον διαπραγματευτούμε.

Οποτεδήποτε ξεκινήσει μια πρωτοβουλία στην πολιτική σφαίρα, η πρώτη ερώτηση του συνομιλητή είναι ποιος είναι ο επικεφαλής . Κατηγορούμε το παλαιό διεφθαρμένο προσωπικό αλλά γουστάρουμε κι έναν σελέμπριτι να κανιβαλίσουμε .
Μάλλον είναι μια δικαιολογία αδράνειας ή και μια θεοκρατική αντίληψη περί παρθενογένεσης στην πολιτική.
Ας κάτσουμε γύρω απο ενα τραπέζι . Ας ξεκινήσουμε απο τις μίνιμουμ συμφωνίες . Ας πάρουμε πρωτοβουλίες προσέγγισης των φιλιων δυνάμεων της κοινωνίας. Η ηγεσία ειναι υπεκφυγή. Ο εξωραϊσμός ηγεσιών τύπου Τσίπρα ειναι εθνικη αυτοχειρία.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ