Η Ζωή στο δρόμο για την ηγεσία των «Νέων αγανακτισμένων»

 Και η «απεχθής» και «επονείδιστη» συμπεριφορά της για τον απόλυτο έλεγχο του καναλιού  της Βουλής

Απολύτως φανερό έχει καταστεί πλέον το πολιτικό σχέδιο της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ολόκληρη άλλωστε η πορεία της από την ημέρα που ανέλαβε, με συντριπτική πλειοψηφία, τα καθήκοντα της ως Πρόεδρος της Βουλής, αυτό το σχέδιο υπηρετούσαν οι διαδοχικές πράξεις και παραλείψεις της –οι οποίες είναι πλέον πασίγνωστες και η επανάληψη τους μάλλον κουραστική. Οι τελευταίες, ωστόσο, δηλώσεις και κινήσεις της με έναν και μοναδικό τρόπο μπορούν να ερμηνευθούν: Με τη σαφή βούληση της να ηγηθεί ενός νέου ακραίου εθνικολαϊκιστικού κινήματος, (και σε συνέχεια, πιθανότατα, κόμματος), κατ’ εικόνα και ομοίωση των πάλαι ποτέ «Αγανακτισμένων», το οποίο θα εκτείνεται από την άκρα Αριστερά έως την άκρα Δεξιά –συνενώνοντας, στην πράξη, την «επάνω» και την «κάτω» πλατεία Συντάγματος. Τα «υλικά» άλλωστε για να ανοίξει φαρδιά πλατιά αυτό το δρόμο, της τα έχει προσφέρει αφειδώς η ίδια η ιδεολογία και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Πέρα, ωστόσο, από αυτά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μέσα, τα οποία χρησιμοποιεί η κ. Κωνσταντοπούλου για την προώθηση του προσωπικού της «προφίλ» και των πολιτικών της θέσεων. Και στα «μέσα» αυτά κεντρικό ρόλο παίζει το κανάλι της Βουλής (πέρα από τις διασυνδέσεις της με την ΕΡΤ …).
Στο πλαίσιο αυτό η κ. Κωνσταντοπούλου επιταχύνει της διαδικασίες για τον απόλυτο έλεγχο του καναλιού της Βουλής, αποσκοπώντας στη δημιουργία ενός προσωπικού, στην ουσία, καναλιού, το οποίο θα προβάλλει αποκλειστικώς την ίδια και θα προπαγανδίζει τις πολιτικές απόψεις της – οι οποίες έχουν πάρει πλέον και καθαρά αντιπολιτευτικό χαρακτήρα στις τρέχουσες πολιτικές κινήσεις της κυβέρνησης, ιδιαίτερα όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους –αλλά που στην ουσία πηγαίνουν πολύ βαθύτερα αφού η ίδια θέλει να εμφανίζεται ως ο γνήσιος εκφραστής της εθνικολαϊκιστικής ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια ιδιόμορφη συνεργασία με την Αριστερή Πλατφόρμα του κ. Λαφαζάνη.
Συγκεκριμένα, μετά και την επιστολή-καταγγελία του Αναπληρωτή Συντονιστή κ. Αριστείδη Φατούρου («… η Η δημοφιλής σε «εχθρούς και φίλους» μετωνυμία του σε «κανάλι της Ζωής», καταδεικνύει τη βίαιη μετάλλαξη του σταθμού σε μηχανισμό προσωπικής προβολής και προπαγάνδας. Η καταστρατήγηση κάθε έννοιας δεοντολογίας και αμεροληψίας, η αποδόμηση του ενημερωτικού τομέα, η συρρίκνωση της εσωτερικής παραγωγής και ο ακρωτηριασμός του πολιτιστικού – επιμορφωτικού προγράμματος, αλλοιώνουν βάναυσα τη φυσιογνωμία, το ύφος και το ήθος του καναλιού…» γράφει μεταξύ άλλων), η Πρόεδρος της Βουλής επιχειρεί την πλήρη «αναμόρφωση» του προσωπικού του καναλιού, αρχίζοντας από τον διορισμό της κ. Κατερίνας Κατωτάκη, (μιας συνταξιούχου παραγωγού της ΕΡΤ, την οποία οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι του Καναλιού της Βουλής, επωνύμως κατήγγειλαν, για εργασιακό bullying και έντονες τάσεις ρεβανσισμού) ως Συντονίστριας –της ανώτατης, δηλαδή, θέσης στην ιεραρχία του καναλιού. (Θέση την οποία κατείχε ο κ. Κωνσταντίνος Αλαβάνος, ένας άνθρωπος με κύρος, γνώση, ευπρέπεια και διακομματική αναγνώριση).
Είχε προηγηθεί (την 1/7) επιστολή –καταγγελία έντεκα δημοσιογράφων του καναλιού, οι οποίοι υπογράμμιζαν την πλήρη απαξίωση του με την υποβάθμιση του ενημερωτικού και επιμορφωτικού προφίλ του και στην οποία υπογραμμίζουν πως έχει τρωθεί «το κύρος της τηλεόρασης της Βουλής, το οποίο πλέον αμφισβητείται καθημερινά από πολλούς τηλεθεατές, λόγω επιπόλαιου προγραμματισμού και διαρκών επαναλήψεων, για τις οποίες έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους ακόμη και οι ίδιοι οι προσκεκλημένοι», για να συνεχίσουν αναφέροντας πως «η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί … οδηγεί σε απαξίωση τη δουλειά μας και πλήττει την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια, μετά από είκοσι και πλέον έτη εργασίας στο χώρο της δημοσιογραφίας» ενώ περαιτέρω καταγγέλλουν ότι παραμένουν απλήρωτοι, και από τις 27/5/2015, όπως λένε χαρακτηριστικά, προσέρχονται στην εργασία τους, αλλά δεν απασχολούνται, βάση εντολής της ίδιας της Προέδρου της Βουλής (!).
Πέρα από όλα αυτά η κ. Κωνσταντοπούλου: Επισπεύδει τις διαδικασίες τοποθέτησης δικών της ανθρώπων σε θέσεις-κλειδιά. Προετοιμάζει το έδαφος για αποσπάσεις ανθρώπων της εμπιστοσύνης της από την ΕΡΤ στο κανάλι της Βουλής. Αρνείται να συναντηθεί με τους δημοσιογράφους του καναλιού. (Για την ακρίβεια τους είδε μόνο μια φορά την παραμονή της πρώτης συνέντευξης τύπου που έδωσε και αυτό για να τους ζητήσει συμβουλές πως θα στηθεί καλύτερα η συνέντευξη της …). Όταν έληξαν και οι τελευταίες συμβάσεις δημοσιογράφων σταμάτησε εντελώς και το ενημερωτικό δελτίο αφού δεν απέμεινε ούτε παρουσιαστής –με αποτέλεσμα να υπάρχουν επανειλημμένες διαμαρτυρίες τηλεθεατών.
Το ότι όλα τα παραπάνω συνιστούν πλήρη παραβίαση της δεοντολογίας και σαφή παραβίαση των κανόνων που διέπουν τη συμπεριφορά μιας Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι σαφές. Το ζήτημα είναι μέχρι πότε θα ανέχονται οι βουλευτές αυτού του Κοινοβουλίου τις παράτυπες διαδικασίες που επιβάλλει η κ. Κωνσταντοπούλου. Ειδικώς δε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πότε θα της επιτρέπουν να υπονομεύει την ίδια την κυβερνητική πολιτική προσφέροντας της ταυτοχρόνως τον αναγκαίο χρόνο ώστε να δημιουργήσει το προσωπικό της, αντικυβερνητικό, μέτωπο. Με λίγα λόγια, έως πότε θα ανέχονται οι εκπρόσωποι των Ελλήνων πολιτών –είτε ανήκουν στην συμπολίτευση είτε στην αντιπολίτευση- την «απεχθή» και «επονείδιστη» συμπεριφορά της, καθυστερώντας την υποβολή πρότασης μομφής;
Όσον αφορά εμάς τους πολίτες, που με αγωνία παρακολουθούμε αυτού του είδους την αντιδημοκρατική –στην ουσία- συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής, πιέζουμε τους αντιπροσώπους μας στη Βουλή, συμμετέχοντας στην κίνηση «Πρόταση μομφής στην ΠτΒ» -μια κίνηση που μέσα σε μία εβδομάδα έχει ξεπεράσει τα 16.000 μέλη:

 

Η σελίδα της κίνησης «Πρόταση μομφής στην ΠτΒ»

 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ